DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Magnussen: Az IndyCar is egy lehetőség...

A Fernando Alonso érkezése miatt félreállított Kevin Magnussen mindenképpen versenyezne az idén, többek közt az IndyCart is lehetséges opciónak tartja – egyes pletykák pedig a Marussiával hozták szóba.

Kevin Magnussennek év végén egyetlen esztendő után búcsút kellett vennie az F1-től – legalábbis átmenetileg. A dán versenyzőt a McLaren félreállította, hogy két világbajnokkal, Fernando Alonsóval és Jenson Buttonnal versenyezhessen az idei évben. A skandináv Viasat sportcsatornájának nyilatkozva Magnussen részletesen beszélt arról, hogy milyen érzései vannak tartalékversenyzővé történő lefokozásával kapcsolatban.

„Személy szerint úgy érzem, hogy jó debütáló szezonom volt” – nyilatkozta a dán. „Nem hiszem, hogy bármi többet tehettem volna. Logikus, hogy világbajnokként Jenson több pontot szerzett nálam, de néhányszor sikerült megmutatnom a bennem rejlő lehetőségeket. Gyakran gyorsabb is voltam nála, például az időméréseken is, de ez végül nem volt elég ahhoz, hogy megküzdjek egy helyért vele és Fernandóval.”

button_magnussen



„A Formula-1 egy komplex világ, ahol nagy a nyomás és magasak az elvárások, ezt most már igazán megértettem. Versenyzőként és emberileg is nehéz volt, de hasznos tapasztalatot szereztem, melyet bizonyosan hasznosítani tudok majd, amikor visszakerülök. Persze mérges volt, hogy elvesztettem az ülésemet, készen álltam a harcra, és nem akartam visszalépni, ám ez egy különleges helyzet volt. Egy kétszeres világbajnoknak adtam át a helyem, és ha nem is tetszik, hogy így van, kétségtelenül fiatal vagyok még, sok év áll előttem. Meg fogok próbálni a lehető legtovább kitartani, hogy kapjak egy újabb esélyt.”

Mivel a tesztpilóták ténylegesen alig ülhetnek autóba, Magnussen szeretne versenyzőként is szerepelni az idei évben valahol: „Ha ez tíz évvel ezelőtt történt volna, talán nem is gondolnék erre, ám a fejlődésemhez fontos, hogy versenyezzek valahol. Nem tudom, melyik a legjobb lehetőség számomra. Az IndyCar az egyik ezek közül, de vannak mások is, meglátjuk, hogy alakul a helyzetem.”

Felmerült egy olyan pletyka is, hogy a Marussia romjaira épülő Manor váratlan feltámadását a McLaren is segítené, s egyfajta B-csapatot hoznának létre a Hondának – s ebben az esetben alighanem Magnussen lehetne az egyik versenyző. A dán erre ennyit mondott: „Marussia? Azt hiszem, ez csak egy pletyka. A helyzet mostanában változott, figyelemmel kísérjük, hogyan alakul, mi mindenesetre még nem beszéltünk a csapattal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: