DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sauber: Minden ok megvan az elégedettségre

Újabb eredményes napot tudhat maga mögött a Sauber csapata: száznál is több kört teljesítették a szezonnyitó F1-es teszt harmadik felvonásán, ráadásul Felipe Nasr érte el a legjobb időt a mezőnyből.

Egy apró részsiker csalhatott mosolyt az arcokra a Saubernél a jerezi kollektív teszt harmadik napján: Felipe Nasr egy délelőtti apróbb hibát követően száz kör fölé jutott, és a leggyorsabb időt teljesítette a délutánra felszáradó jerezi pályán.

A brazil versenyző arra használta ki a délelőtti nedvességet, hogy kipróbálja a Pirelli vizes pályára szánt abroncsait – többek közt erről is beszélt értékelésében Giampaolo Dall’Ara vezető pályamérnök: „Ez a nap kicsit bonyolultabb volt az előző kettőnél. Délelőtt főként az időjárásról szóltak a dolgok, amíg nedves volt a pálya, különböző vizes abroncsokat próbálgattunk és összehasonlításokat végeztünk.”

nasr_sauber



„Aztán délután folytattuk a beállítással kapcsolatos munkákat és újabb ellenőrzéseket végeztünk. Egy kisebb technikai hiba miatt időt vesztettünk, de így is több mint 100 kört tehettünk meg. Összességében elégedettek lehetünk a nappal” – mondta Dall’Ara, akivel természetesen Nasr is osztozott az elégedettségben:

„Ez egy újabb pozitív nap volt. Sok kilométert tettünk meg, jobban értjük már az autót” – nyilatkozta a brazil. „Ráadásul különböző abroncsokat használhattunk különböző körülmények közt, és játszottunk a beállításokkal is. Végül volt lehetőségünk arra is, hogy hosszú etapokat fussunk, s így megtapasztaljuk, hogyan viselkedik az autó magasabb üzemanyagszinttel, versenykörülmények közt.”

„Fontos volt számomra, hogy különböző dolgokhoz hozzászokjak” – folytatta Nasr. „Összességében két pozitív napom volt, örülök, hogy már most beilleszkedtem az új környezetbe, és roppantul elégedett vagyok azzal is, amit eddig a csapattól láttam. Már most várom Barcelonát” – zárta szavait Nasr, aki ezzel befejezte a tesztelést, hiszen holnap ismét Marcus Ericsson ülhet be a Sauber C34-be, mely egyelőre az idei tesztszezon egyik kellemes meglepetése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: