DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Feleslegesen, de előbb kezdődik Szocsi is

Az Orosz Nagydíj szervezői annak ellenére is eleget tettek az FIA kérésének, hogy őket nem fenyegeti korai sötétedés. Egyben az is eldőlt, hogy nem lesz náluk éjszakai F1.

A Nemzetközi Automobil Szövetség a tavalyi Japán Nagydíjon történtek miatt kérte meg a versenyszervezőket, hogy hozzák előbbre a rajtok időpontjait: Suzukában a piros zászló miatt egészen besötétedett, amikor Jules Bianchi elszenvedte súlyos kimenetelű balesetét. Az októberi Orosz Nagydíjnak otthont adó Szocsi visszajelezte, ők engedelmeskednek a kérésnek, ezért a futam helyi idő szerint 14 órakor rajtol. Ebben az évszakban valójában a 15 órás startra sem jelentett valószínű veszélyt a sötétedés.



„Lehetőségünk lesz arra, hogy a lenyűgöző F1-es versenyt egy nappal és egy órával korábban tekintsük meg, mint tavaly” – mondta Sergey Vorobyev, a verseny promótere. „Sok motorsportrajongó már most lefoglalja repülőjegyeit az Orosz Nagydíjra, ezeknek a híreknek köszönhetően hatékonyan megtervezhetik hétvégéjüket.”

Az Autosport lap a tavalyi nagydíjon arról számolt be, hogy az idei futam éjszakai verseny is lehet, a pálya már akkor rendelkezett az ehhez szükséges infrastruktúrával. Legalább egy évet mindenképpen várni kell, hogy ez megvalósuljon.

Több pálya visszajelzett már az FIA rajtot érintő kérésére. Malajziában ugyancsak egy órával előbb indulnak, amely a naponta megérkező monszuneső elkerülésében is segíthet. Ausztrália azonban határozottan kijelentette, nem fognak 17 óránál előbb rajtolni, így a verseny csúszás nélkül is naplementében ér majd véget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: