DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

A Mercedes főnöke legjobban a Williamstől fél

Toto Wolff szerint az F1-es címvédők legnagyobb ellenfele az azonos motorokat használó, és idén nagy meglepetést okozó Williams lehet. De sosem venné ki az egyenletből Vettelt és a Ferrarit.

A Mercedes közelébe egyetlen alakulat sem tudott férkőzni a 2014-es szezon folyamán, de az istálló rendszeresen felhívja a figyelmet, nem szabad félvállról venniük a jövő évi erőviszonyokat. A konstruktőri verseny második helyezettje tavaly a Red Bull lett, belső vélemények szerint azonban a harmadikként végző és legtöbbet fejlődő Williams jelentheti a legnagyobb fenyegetést.

„A Williamst helyezném a lista élére” – mondta Toto Wolff üzleti ügyvezető igazgató az olasz La Gazzetta dello Sportnak. „De tartok a Red Bulltól is, négy címet nyertek sorban, és minden erejüket abba fektetik, hogy újra harcoljanak a világbajnokságért.”



Az idei szezon nagy csalódása a Ferrari volt, de Wolff szerint éppen ez az a csapat, amelytől bármikor kitelik, hogy visszatérjen a győztesek utcájába. A Ferrarinál jelenleg heves átszervezés folyik, számos kulcsembert lecseréltek, ráadásul a mezőny legeredményesebb pilótáját szerezték meg.

„Azt hiszem, normális, hogy nehéz idők várhatók ott, ahol ilyen típusú változások történnek. Sebastian négy bajnoki címet visz magával, lelkesedést és tapasztalatot. Ez ösztönzés lesz a hihetetlen Ferrari emberei számára. Sosem szabad leírni őket. A Ferrari egy ikon, és fontos, hogy hamarosan képesek lesznek újra nyerni. Biztos vagyok, hogy visszatérnek a versenyképes útra, talán már 2015-ben.”

A sorból már csak Fernando Alonso hiányzik, aki komoly fegyvertényt jelent új csapata, a McLaren számára. „A Honda problémái nem a motorhoz, hanem az elektronikához köthetők. Az olyan típusú nehézségek elkerülhetetlenek az első teszteken. Mindannyian megtapasztaltuk már őket.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: