DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Tony Fernandes: Erősnek kell maradnunk

Tony Fernandes, a Caterham korábbi tulajdonosa Twitteren fejezte ki aggódását amiatt, hogy cége, az AirAsia egyik gépe ma éjszaka eltűnt Szingapúr és az indonéziai Surabaya között.

162 fővel a fedélzetén eltűnt az AirAsia QZ8501-es kódjelű fapados járata az indonéziai Surabayából Szingapúr felé tartva, magyar idő szerint nem sokkal éjfél után. A légitársaság tulajdonosa az a Tony Fernandes, aki idén adott túl a Caterham csapatán, a malajziai üzletember Twitteren adott információkat a történtekről, miután cége megerősítette, hogy elvesztette kapcsolatot a géppel.



„Köszönjük, hogy gondolataik és imáik velük vannak. Erősnek kell maradnunk” – írta Fernandes, aki később azt is hozzátette, hogy úton van Surabaya felé, ahonnan az utasok többsége származott. Az AirAsia Airbusán lévő 162 utasból heten a személyzet tagjai, a CNN információi szerint a fedélzeten 156 indonéz, három dél-koreai, és egy-egy francia, maláj és szingapúri személy utazott. Nem sokkal a hír megerősítését követően mind az AirAsia, mind Fernandes pirosról szürkére változtatta a cég hagyományosan piros színekben pompázó logóját közösségi média felületein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: