DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Daimler főnökét lenyűgözte Rosberg hozzáállása

Dieter Zetsche, a Daimler vezére a minap egy belső karácsonyi körlevelet küldött cége dolgozóinak, melynek részleteit aztán a német Sport Bild leközölte. Így tudhatjuk meg, hogy az őszbajszú vezetőt elsősorban nem is Lewis Hamilton, hanem Nico Rosberg nyűgözte le idén az F1-ben.

Egészen pontosan egy konkrét jelenet, amely a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon történt. Mint mindenki emlékezhet rá, Rosberg autója műszaki problémával haldokolt a pályán, és csapata, a Mercedes már arra kérte, vessen véget saját szenvedéseinek, és inkább álljon ki a bokszba, feladva a versenyt. A 29 éves német azonban még a legnagyobb bajban sem veszítette el hitét, és még ekkor is folyamatosan azt kérdezte csapatától a rádióban, mit kell tennie ahhoz, hogy ha Hamilton esetleg kiesik, akkor ő legyen a világbajnok.



„Ez többről szólt annál, mint hogy el akart jutni a kockás zászlóig. Ez egy becsületbeli ügy volt: soha ne add fel! Ez ugyanaz a hozzáállás, amely a mi kollégáinkat is jellemzi, akik lépésről lépésre haladva dolgoznak ezekért a sikerekért évek óta” – mondta el Zetsche. 

Igaza van: Soha ne add fel! Kivéve a karácsonyi üdvözlőlapot, azt szabad! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: