DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ünneplés felsőfokon: Hamiltonék életre keltették a Mercedes-múzeumot

Szombaton tartotta Stars & Cars névre keresztelt rendezvényét a Mercedes F1-es csapata, amely egy hatalmas utcai parádé keretében ünnepelte meg idei konstruktőri- és egyéni világbajnoki címét. Lewis Hamilton és Nico Rosberg 50 ezer szurkoló szeme láttára körözött a múlt leghíresebb Ezüst Nyilaival a Mercedes-Benz múzeum körül kialakított ideiglenes pályán.

120 év motorsporttörténelme kelt életre szombaton Stuttgartban a világbajnok Lewis Hamilton, és a vb-ezüstérmes Nico Rosberg kezei között. A hatalmas méreteket öltő rendezvényen összesen 20 bemutatófutamra került sor, amelyekben 64 autó vett részt. A legrégebbi technika az az 1914-es Mercedes volt, amellyel a Francia Nagydíjon emlékezetes hármas győzelmet arattak a német márka akkori pilótái, míg a legújabb autó természetesen nem is lehetett más, mint Hamilton idei F1-es bajnok járműve. A nap leglátványosabb bemutatóját viszont a Mercedes hivatalos kommünikéje szerint hat SLR-rel produkálták az eseményre meghívott sztárpilóták.

Ha már a meghívottak szóba kerültek, mindenképp meg kell említeni, hogy számos VIP-vendég is emelte a rendezvény színét, úgymint a motorsport olyan legendás alakjai, mint Hans Herrmann, Stirling Moss és Klaus Ludwig, vagy épp a profi golfozó Martin Kaymer, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw, valamint a Nationalelf menedzsere, Oliver Bierhoff.

„Abszolút leírhatatlan az , ahogyan a szurkolók fogadtak minket itt, Stuttgartban” – mesélte fülig érő szájjal Hamilton. „2008-ban, az első világbajnoki címemet is itt ünnepeltem a Stars & Cars keretében, de idén tényleg még az én várakozásaimat is felülmúlták a szurkolók. Fantasztikus légkört teremtettek, és méltó zárása volt ez ennek a hihetetlen szezonnak. Soha az életben nem gondoltam volna, hogy valaha ekkora támogatásban lesz részem. Ennek a világbajnoki címnek a megszerzése a legjobb pillanat volt az életemben. A csapat rendkívüli teljesítményt nyújtott, amiért szeretnék köszönetet mondani minden kollégámnak, akik Brackley-ben, Brixworthben vagy itt, Stuttgartban dolgoznak. A fejlődésünk a tavalyi évhez képest fenomenális volt” – zárta 2014 egyéni világbajnoka.

Ez az ünneplés elsősorban most nem neki szólt, hanem Hamilton és a csapat vb-címének, de természetesen Nico Rosberg is tiszteletét tette az eseményen, és kivette a részét a közös ünneplésből. „2014 egy hihetetlen év volt számomra. Büszke vagyok rá része lehetek ennek a fantasztikus csapatnak. Hatalmas élmény volt idén vezetni az Ezüst Nyilamat. Ez egy fantasztikus tapasztalat volt nekem, az a hihetetlenül nagymértékű támogatás pedig, amit a szurkolóinktól kapunk szerte a világon, különösen inspirál, és időről időre új energiákkal tölt fel. Jövőre újra támadni fogok” – tette nyilvánvalóvá övéi előtt megszólalva Rosberg. 

Végül Toto Wolff csapatfőnök hozzátette: „Ez az esemény a lehető legillőbb módja volt annak, hogy lezárjuk ezt a gyönyörű évfordulókkal tarkított szezont, melynek során a motorsport eddigi 120, valamint az Ezüst Nyilak eddigi 80 évét ünnepeltük. Nem is vágyhattunk volt ennél szebbre vagy többre. A Stars & Cars lehetőséget adott nekünk arra, hogy köszönetet mondjunk hűséges rajongóinknak az egész évben nyújtott remek buzdításukért. Lenyűgöző érzés volt hallani felbőgni a jelenlegi és a klasszikus Ezüst Nyilak motorját a Mercedes-Benz múzeum körül. A Stars & Cars idén is remek egyvelegét adta a modern és a klasszikus motorsportnak” – mondta el Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: