DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Lotus: Ocon Abu Dhabiban autóba ülhet

Az egyik legígéretesebb fiatal tehetség, a múlt hónapban a Lotus és a Ferrari színeiben is tesztelő Esteban Ocon Abu Dhabiban hivatalos F1-es hétvégén is debütálhat az enstone-iaknál.

A Lotus részéről is megerősítették, hogy a fiatal francia Esteban Ocon, a csapat talán legígéretesebb növendéke az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén hivatalos F1-es hétvégén is bemutatkozhat. Ocon nem most vezet majd először F1-es autót, októberben a Lotus 2012-es és a Ferrari 2010-es versenygépét is kipróbálhatta Európa egyik legnagyszerűbb fiatal tehetsége, aki idei eredményei elismeréséül a Gravity Management közbenjárásával kapta meg az újabb lehetőséget.

ocon_lotus_szeles



Ocon idén első szezonjában azonnal megnyerte az FIA Formula-3-as Európa-bajnokságát, az első 21 versenyből 17-et az első két hely valamelyikén zárva. A szezon hajrája kicsit haloványabb lett, bár ekkor már a jövőjére és WSR-bemutatkozására is koncentrálnia kellett a franciának, aki így is fölényesen nyerte a bajnokságot, melyben csak Max Verstappen gyűjtött nála több futamgyőzelmet.

A 18 éves tehetségre most zsúfolt hetek várnak, hiszen a hétvégén következik a makaói F3-as futam, a géposztály legjelentősebb eseménye, ahol abszolút favoritként indul. A következő hétvégén jön az F1-es bemutatkozás, s a DAMS GP2-es autójába is beül majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: