DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Még mindig van remény a Marussia számára

Noha két napja a Marussia F1-es csapata hivatalosan is közölte, hogy beszüntette tevékenységét, most úgy tűnik, hogy minimális esélye még mindig van a túlélésre a banbury-i istállónak.

Bár tegnapelőtt bejelentették, hogy a Marussia gyára bezárja kapuit, ezzel a 2010-ben Virgin néven bemutatkozó kiscsapat története hivatalosan is véget ér, most úgy tűnik, hogy még mindig van esély arra, hogy az istálló ott legyen a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. A brit PRWeb beszámolója szerint a befektetési lehetőségekkel foglalkozó Summit Bespoke Investments és a White & Company Chartered Accountants vállalati részlege komoly potenciális befektetőkkel tárgyalt, és továbbra is keresi azokat a partnereket, akik hozzásegíthetnék az istálló a részvételhez.

chilton_Hung_d



Ez lehetne az első lépés a Marussia megmentése felé, ez jelenthetné az utolsó kapaszkodót a csapat számára, mely két nappal ezelőtt gyakorlatilag megszűnt. Az istálló már csak azért is komoly vonzerővel bírhat egy esetleges befektető számára, mert a 9. helyen áll a konstruktőri bajnokságban, ami komoly pénzdíjat jelenthet a 2015-ös évben, és viszonylag alacsony működési költsége és képzett munkaereje azt jelenthetné, hogy F1-es viszonylatban csekély ráfordítással is eredményes unkát lehet végezni.

A Summit Bespoke alapítója, Hanan Kattan tegnap így nyilatkozott: „A csapat teljes mértékben nyitott a befektetési tárgyalásokra, és készen áll arra, hogy elinduljon Abu Dhabiban abban az esetben, ha sikerül befektetőket találnunk, akik képesek viszonylag kis mértékű tőkeinjekciókat biztosítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: