DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Maldonado ismét szárnyakat kapott

A venezuelai az F1-es Brazil Nagydíj mindkét szabadedzésén gyorsabb volt csapattársánál, Romain Grosjeannál, ha így folytatja, vasárnap újabb pontszerzést ünnepelhet.

Maldonado, aki első pontjait szerezte meg a múlt hétvégi USA Nagyíjon, jól kezdett a pénteki szabadedzéseken, annak ellenére, hogy a Lotus szerint az interlagosi pálya sokkal kevésbé kedvez nekik, mint az austini. Délelőtt a 7., délután a 11. pozícióban zárt, mindkétszer 1,3 másodperces hátrányban az élen végző Nico Rosberghez képest. Eközben Romain Grosjean csak 15. és 12. helyeket ért el.

„Meglehetősen jól éreztem magam az autóval ma, csakúgy, mint Austinban, ez pedig jó kilátásokkal kecsegtet a hétvége további részére. Az új aszfalt meglehetősen csúszós, ezért a szokásos küzdelmünket vívtuk meg a tapadásért, de boldog vagyok, hogy végül megváltoztatták a gumikínálatot” – utalt arra a nap folyamán 64 kört teljesítő versenyző, hogy a Pirelli eredetileg a kemény és közepes keverékeket szállította volna Brazíliába, de kritikák hatására végül a közepes és lágy abroncs mellett döntöttek. „Jó dolog volt az első edzést a legjobb tíz között zárni, ez lesz a cél a holnapi időmérőn is.”



Romain Grosjean szavaiban érződik némi csalódottság, de ő is bizakodóan tekint a hétvége további részére: „Sok mindenen kellett gondolkodnunk ma, a körülmények sem kedveztek annak, hogy előrelépéseket tegyünk, mivel a hőmérséklet sokat változott a nap folyamán. Ha az eredménylistára pillantunk, úgy néz ki, szép potenciál rejlik bennünk itt, ezért szorosan együtt fogok működni a mérnökeimmel, hogy meglássuk, min tudunk javítani a holnapi nap előtt.”

A csapat részéről Alan Permane, a pálya menti feladatokért felelős igazgató beszélt optimistán. „Zsúfolt napunk volt, miközben próbáltuk a legjobb beállítást megismerni az új aszfaltra. Jó számmal teljesítettünk köröket ma, pozitív aerodinamikai munkával délelőtt és alapos gumiteszteléssel délután” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: