DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Ecclestone és a kiscsapatok tárgyalni fognak

Bernie Ecclestone és az F1 három csapata tárgyalni ül le a Brazil Nagydíjon, hogy megoldást keressenek a pénzügyi krízisre – derült ki a Sauber főnökének szavaiból.

Minden a múlt hétvégi USA Nagydíjon kezdődött, amelyre két csapat sem tudott elutazni, a Force India, Sauber és Lotus pedig olyan hevesen kikelt a sportban uralkodó pénzügyi állapotok ellen, hogy a futam bojkottálásának lehetősége is felmerült. Mint kiderült, ez csak a CVC – a Formula-1 tulajdonosa – társelnöke, Donald Mackenzie közbenjárásának köszönhetően hiúsult meg, órákkal a verseny előtt.

Bernie Ecclestone aztán elismerte felelősségét, hogy a történtek idáig fajultak el – „talán az én hibám” –, a Lotus főnöke, Gerard Lopez pedig arról számolt be, az F1 vezére ígéretet tett nekik, hogy segíteni fog rajtuk, és egy javaslattal is előállt. „Azt gondolom, ez megoldódhat az elkövetkező napokban” – fogalmazott akkor Lopez. A felek Brazíliában valóban leülnek tárgyalni egymással.



„A párbeszéd folyamatban van, itt pedig leülünk egymással, és meglátjuk, hogyan tovább” – mondta el a Press Association hírügynökségnek a Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn. „Természetesen fontos volt, hogy megkezdődhessen a párbeszéd, de ugyanilyen fontos, hogy változás is történjen, ne csak beszéljünk. A tény, hogy a CVC párbeszédben áll velünk, azt mutatja, hogy látják a problémát, most pedig megoldást kell keresniük rá. Azt hiszem, nagy lépést tettünk múlt hétvégén, hogy az álláspontunkat elismerték, és ez indította el a párbeszédet.”

„A jelek biztatóak” – mondta Kaltenborn, de kiemelte, igazán az fog számítani, amikor tettek követik az egyezkedést. „Egy dolog beszélni, és egy másik cselekedni, amit nagyon gyorsan kell. Most tárgyalunk, elképzeléseket osztunk meg. Szóval a párbeszéd tart, de határozottan még ebben a szezonban kell tennünk valamit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: