DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Force India: Pereznek félre kell állnia

Legalábbis az interlagosi első szabadedzés erejéig, amelyen Daniel Juncadella ülhet a mexikói autójába. Az F1-es hétvégét végigvezető Hülkenberg két évvel ezelőtt ugyanitt egészen közel került a futamgyőzelemhez.

„Magabiztosnak érzem magam silverstone-i és olaszországi szerepléseim után, és várom, hogy több tapasztalatot szerezzek a csapattal” – mondta az egyébként DTM-ben szereplő Daniel Juncadella, aki harmadik nagydíján vezet idén, habár Monzában 90 perc helyett csak az első félórát kapta meg. „A brazil pálya kellemes emlékeket idéz fel, mivel két dobogós helyet szereztem itt 2008-ban a Formula BMW Americas versenyein. Várom, hogy visszatérjek, és meglássam, milyen F1-es autóval végigmenni rajta! Mivel a pályát is ismerem, és már a csapatban sem vagyok új, csakis a vezetésre és a lehető legjobb munkára koncentrálhatok az első pillanattól fogva.”



A mellőzött Sergio Pereznek a Brazil Nagydíjról elsősorban az ország legendás világbajnoka jutott eszébe. „Interlagos nagyszerű pálya, ez pedig élvezetes hétvégéhez járul hozzá. F1-es autóval igazi jutalom itt vezetni, mivel szinte minden kanyarban lehet támadni, nekem is sok izgalmas csatáról van emlékem itt a múltból. Brazília oly sok nagy nevet adott hozzá a sportunkhoz, akik közül a legnagyobb Senna: a versenyzések szentelte magát, páratlan versenyző és ember volt. A szelleme továbbra is itt él ezen a pályán, ami a rajongókon is érződik.”

A csapat másik versenyzője Nico Hülkenberg, aki 2010-ben pályafutása egyetlen pole-pozícióját szerezte a helyszínen, 2012-ben pedig első futamgyőzelméhez is közel került. „Brazília mindig a szezonom fénypontja, és az egyik személyes kedvencem is. Aki egy pillantást vet az interlagosi eredményeimre, láthatja, hogy mindig jól teljesítettem. A körülmények tekintetében itt mindig érhet meglepetés, erre a kihívásra pedig készen kell állnunk.”

„Amikor Nico utoljára versenyzett nálunk Brazíliában, kis híján megnyerte a versenyt” – idézte fel az említett 2012-es nagydíjat Vijay Mallya csapatfőnök. „Ez továbbra is a csapat történetének egyik legemlékezetesebb pillanata, de ugyanakkor fájdalmas emlék is, mivel olyan közel kerültünk hozzá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: