DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

A Lotus hozta a papírformát, gyenge versenyt futottak versenyzőik

Még a pontszerző pozíciók közelébe sem tudtak érni az enstone-i F1-es gárda versenyzői, nem csoda, hogy mindketten csalódottan nyilatkoztak a verseny után.

Nehéz délutánon van túl Lotus francia-venezuelai párosa, hiszen mind Grosjean, mind Maldonando az egész futamon csak küszködött az E22-essel, erőfeszítéseik jutalma a 17., illetve a 18. helyezés lett. Kettejük közül Grosjeannak volt nehezebb versenye, hiszen két pozícióval hátrébb zárt, mint a rajthelye, koccant Adrian Sutillal, amiért öt másodperces büntetést kapott, illetve két büntetőpontot is felírtak vétke miatt.

A 28 éves genfi pilóta mindezek ellenére próbálta meglátni a pozitívumokat versenyében: „Az autónk jól viselkedett ma, különösen ahhoz képest, hogy milyen volt két nappal ezelőtt. Ez is mutatja, hogy a srácok mennyi energiát beleöltek az elmúlt héten. Az volt a fő célom, hogy jól kapjam el a rajtot. Az első körökben nehéz volt kellően felmelegíteni a gumikat, amiért azt hittem ekkor, hogy defektet kaptam.”



A verseny egyetlen komolyabb momentumát jelentő, Adrian Sutillal történő koccanásáról így nyilatkozott: „Miután kellően belejöttem, sima versenyem volt, még az ütközésünk ellenére is. Adrian a lágyabb keveréken autózott, és sokkal jobban betapadt az autója a hármas kanyarban, mint az enyém. Ez a kanyar a kijáraton összeszűkül, ő pedig nem igazán akart letérni az ideális ívről. Tövig nyomtam a fékeket, de versenybaleset volt, reméljük Austinban minden jobban fog alakulni” – tette hozzá.

Pastor Maldonado öröme csak annyi lehetett, hogy két helyet sikerült javítania a startpozíciójához képest, így végzett a 18. pozícióban. „Nehéz volt megtalálni az autó egyensúlyát, ami nagyon keménnyé tette a versenyünket. A kemény keveréken rajtoltam, amit a futam elején igen nehéz volt kezelni. A kerékcsere után jobbat reméltünk, de különösen a futam végén nem találtam velük a tapadást. Úgy tűnik, a garázs innenső része sokat vesztett a szombati teljesítményéből, amit sajnálok, hiszen fantasztikus a pálya, és remek show-t akartunk adni a nézőknek” – nyilatkozott szomorúan a venezuelai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: