Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. június 6. szombat
F1

Kibővített műsoridővel indul az idei Forma-1-es szezon

Vasárnap az Ausztrál Nagydíjjal kezdetét veszi a 2013-as Forma-1-es versenyidény az M1-en. Az MTVA F1-es stábjában nemcsak a kommentátor, Szujó Zoltán személye az egyetlen változás, a futamokat rengeteg újdonság és kibővített műsoridő kíséri, és a nézők is több szerephez jutnak - írja a hirado.hu.

Már a pénteki napon megkezdődik a ráhangolódás a hétvégi idénynyitóra. Futamhétvégéken a Telesport után vadonatúj, 2 perces kedvcsináló összeállítás, a Boxutca Extra jelentkezik, amit szombaton a 6.45-kor kezdődő élő időmérő edzés, és a vasárnap 6 órakor, szintén élőben látható melbourne-i futam követ. Az időmérőt aznap 12.40-kor, a futamot pedig 14.40-kor ismétli az M1, az M2 pedig szintén az adott napokon 21.30-as kezdéssel.

Tíz év kihagyás után tavaly tért vissza a legrangosabb autó-motorsport a közmédiába. Az idei szezonban új kommentátor, valamint új szakértői gárda is várja az M1 nézőit a futamhétvégéken. Szujó Zoltán 11 hosszú év után cseréli fel a mikrofont a kommentátori székre. "11 évvel azután, hogy riporterként elkezdtem foglalkozni a Forma-1-gyel, most ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel várom az idénykezdetet, mint akkor" - mondta el az M1 kommentátora. "Dávid Sándor, Knézy Jenő, Palik László után közvetíthetem a versenyeket, ami több mint megtiszteltetés. Hatalmas felelősség. A cél az, hogy a lehető leghamarabb összeszokjunk tapasztalt szakkommentátor-társammal, Wéber Gáborral, és persze az, hogy minél hamarabb megtálaljam a saját hangomat és stílusomat kommentátorként. Óriási kihívás, csodálatos feladat" - tette hozzá Szujó.Nemcsak a kommentátor személye változik. Szakértőként Michelisz Norbert, túraautó-világbajnok, Kiss Pál Tamás, GP3-as autóversenyző és Kiss Norbert kamionversenyző kapott helyet az MTVA F1-es stábjában. Az autóversenyzők hétről hétre, egymást váltva kommentálják a látottakat, az Ausztrál Nagydíjat Michelisz Norbert kezdi. A szakkommentátori szerepkört továbbra is Wéber Gábor látja el. "2002 óta ülök a képernyő innenső oldalán, az autósport és a Forma-1 iránti rajongás pedig közel négy évtizedre nyúlik vissza nálam" - mondta el Wéber Gábor. "Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy aktív versenyzőként és kommentátorként is rengeteg tapasztalatot gyűjthettem az elmúlt egy évtizedben, így még átfogóbb és teljesebb képet adhatok az M1 közvetítéseit nézők számára. Furcsa belegondolni, de Szujó Zoli már a negyedik kommentátor-társam lesz, akivel ugyan jól ismerjük egymást, de ilyen felállásban még sohasem dolgoztunk együtt. Remélem, hogy gyorsan megtaláljuk a ritmust egymással és a nézőkkel is, és még professzionálisabb szintre emeljük a hazai F1 közvetítéseket" - tette hozzá a szakkommentátor.

Az új televíziós idény a kor kihívásainak megfelelően bővült tartalmakat és interaktivitást is kínál a képernyők előtt ülőknek és a netezőknek. Az Ausztrál Nagydíj felvezető műsorában olyan csemegékre lehet számítani, mint az évek óta Magyarországon élő angol F1-es fotós, John Townsend privát fotógyűjteményének ritka darabjai. Townsend 1977 óta fotózza a Forma-1-et, barátság fűzte Ayrton Sennához, Nigel Mansellhez, a mostani műsorban pedig egy-egy fontosabb fotó születésének körülményeit, saját emlékeit meséli el. Új elem a műsorban, hogy a Szujó Zoltánt váltó Bobák Róbert a futamhelyszínekről élőben jelentkezik. Már az időmérő alatt a Q1 és Q2 illetve a futam kiesőivel is készít interjúkat, riportokat.

A közvetítéseket kísérő legnagyobb változás, hogy a futamok kibővített műsoridővel láthatók: az M1 közvetítése után a hirado.hu/boxutca oldalon online levezető műsorban a stáb kötetlen hangvételben elemzi a látottakat. A nézőknek már a futam alatt is lehetőségük lesz kérdezni, valamint minden nagydíjhoz szavazásos játékok is kapcsolódnak.
Az online levezető műsorban az interaktivitás még nagyobb hangsúlyt kap: a futammal kapcsolatos vagy a kommentátorokhoz intézett kérdéseket az MTVA hivatalos F1-es közösségi oldalán, a facebook.hu/boxutca-n lehet feltenni, valamint kérdést küldhetnek a hirado.hu/boxutca oldalon is.

A 2013-as évad versenyei továbbra is nyomon követhetők az M1F1 Androidra és iOS-re letölthető telefonos alkalmazással.

A Boxutca Magazin szintén tartogat újdonságokat, a műsor először az április 14-i Kínai Nagydíj első időmérő edzése előtt jelentkezik.
Hivatalos oldal:
www.hirado.hu/boxutca

Közösségi média:
www.facebook.hu/Boxutca

E-mail:
boxutca@mtva.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?