DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Hamilton balesetét kívánta egy sportbíró – már nem dolgozik a nagydíjon

Egy rosszindulatú közösségi médiás bejegyzés vert hullámokat Dzsiddában. A pályára beosztott sportbíró Romain Grosjeanéhoz hasonló horrorbalesetet remélt a hétszeres világbajnoknak.

A Szaúd-arábiai Nagydíj meghatározó beszédtémája a dzsiddai olajtározó elleni rakétatámadás és az ezt követő egyeztetés a verseny sorsát illetően – amely végül azzal végződött, hogy a csapatok és a versenyzők mind a folytatás mellett döntöttek –, de egy ehhez képest apróbb botrány is borzolta a kedélyeket.

Egy a városi pályán dolgozó sportbíró rosszindulatú Twitter-posztot tett közzé, amelyben azt kívánta, Lewis Hamilton szenvedjen olyan balesetet, mint Romain Grosjean majdnem tragikus kimenetelű ütközése és kigyulladása 2020-ban. Hamilton fotójára érkezett arab nyelvű hozzászólás, amely lefordítva így szólt: „Remélem, olyan balesetet szenved, mint Romain Bahreinben.”



A hozzászólásról értesítést kapott a Nemzetközi Automobil Szövetség, amely megvizsgálta a Twitter-fiókot. Az FIA az ESPN-nel közölte, a sportbíró bocsánatot kért a bejegyzésért, és nem vesz részt a hétvége folytatásában.

Fiókja priváttá vált, de posztolt egy bejegyzést, amely szerint önszántából lépett vissza. „Szeretnék bocsánatot kérni a Szaúd-arábiai Motorsport Szövetségtől és Lewistól. Egyúttal bejelentem lemondásom a pályán végzett feladataimról” – számolt be az ESPN.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: