DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

Az F1-vezér elbeszélget Verstappennel a Drive to Survive-ról

A jelenlegi címvédő már jelezte, hogy nem szeretne továbbra sem szerepelni a Netflixen futó Drive to Survive sorozatban, mivel szerinte az nem teljes hitelességében mutatja be a valóságot. Stefano Domenicali viszont békepárti.

A Netflixen futó sorozat végigköveti az összes F1-es csapatot, s ebből eddig már négy évad látott napvilágot. Több kritikus azonban azzal a váddal illeti a Drive to Survive-ot, hogy az sokkal drámaibban mutatja be a történéseket, mint ahogyan azok a valóságban lejátszódtak.

A királykategória elnök-vezérigazgatója azonban lát perspektívát az egészben. „Az, hogy a Netflix inkluzív hatást gyakorol, ez kétségtelen. Óriási vonzerővel bír” – nyilatkozta Domenicali a La Gazetta számára, azonban megjegyezte: „A kérdés az, hogy az elbeszélés dramatizálása egyáltalán szükséges-e, hogy ilyen tekintetben része legyen az érdeklődés fokozásának. Ebben az értelemben vannak olyan témák, amelyeket újra kell definiálni.” 

verstappen-rb-bahrein



Domenicali kitért a regnáló világbajnok Max Verstappen véleményére is, amelyet így kommentált: „Ha egy pilóta megtagadja a részvételt, mert nem úgy mutatják be, ahogyan ő azt elképzeli, akkor arról konstruktív párbeszédet kell kezdeményeznünk. Mondja el, hogyan szeretné, hogy bemutassuk, és mi megtaláljuk annak a módját.”

Az F1 vezetője még elmondta, hogy már a napokban fognak a Netflix menedzserei találkozni a csapatokkal, valamint azt, hogy szerinte a sorozat által is kapcsolatba tudnak lépni az amerikai piaccal. Viszont ehhez az ottani nyelvezethez kell alkalmazkodniuk, persze úgy, hogy közben nem változatnak a jól bevett szokásaikon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: