DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Wolff 18 éve pszichiáterhez jár

A Mercedes F1-es csapatfőnöke újfent nyíltan beszélt a mentális problémáiról: szerinte az ismert embereknek kötelességük is, hogy felhívják a figyelmet ennek fontosságára.

Az utóbbi néhány évben egyre gyakrabban beszélnek őszintén a mentális nehézségeikről a sportolók és sportszakemberek – elég csak például a teniszező Naomi Osaka esetére gondolnunk. A Formula-1-ben Lando Norris volt az egyik első, aki nyíltan felvállalta, hogy főleg karrierje kezdetén küzdött mentális problémákkal.

wolff-dppi-teszt



A sorhoz csatlakozott már korábban a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff is, aki most azt is elárulta, hogy már 18 éve vesz igénybe pszichiáteri segítséget – és azt is hangsúlyozta, hogy fontos kiemelni, hogy nem szégyen ezt felvállalni:

„Az olyan ismert embereknek, akiknek látszólag mindenük megvan, mégis szenvednek, szerintem kötelességünk kimondani, hogy mi is kapunk segítséget és teljesen rendben van, ha valaki segítséget kér” – nyilatkozta Wolff a The Times hasábjain. „2004 óta járok pszichiáterhez, szerintem több mint 500 órányi terápián vettem már részt. Mentálisan küszködtem, és még küszködök ma is.”

„A segítségkérés egy módja annak, hogy túljussak a problémáimon, és segített az addig kiaknázatlan potenciálom felszínre hozatalában. Sosem volt olyan problémám, hogy emiatt megbélyegeztek volna. A legsikeresebb emberek közül sokan nagyon-nagyon érzékenyek, ez pedig azt is jelenti, hogy nagyon-nagyon sebezhetők.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: