DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Schumacher: Vettel inkább barát, mint mentor

Köztudottan remek kapcsolatot ápol egymással a két német F1-es pilóta, de a haasos azt is elárulta, hogy Hamilton is ellátta már tanácsokkal. Szürreálisnak érzi, hogy apja riválisai ellen versenyez.

Második Formula-1-es idényére készül Mick Schumacher, aki 2022-ben is a Haas pilótája lesz. A fiatal német köztudottan remek viszonyt ápol honfitársával, Sebastian Vettellel, aki annak idején apjával, Michael Schumacherrel is jó kapcsolatot alakított ki. Az ifjabb Schumacher tulajdonképpen barátként tekint a négyszeres világbajnokra:

„Nem is igazán a mentorom, sokkal inkább a barátom. Számomra ez sokkal értékesebb, ez a fontosabb része” – nyilatkozta a Crash.net hasábjain a pilóta, aki viszont azt is elárulta, hogy a mezőny másik sokszoros világbajnoka, Lewis Hamilton is olykor ellátta már tanácsokkal, nemcsak Vettel:

vettel-schumacher-dppi-2021



„Igen, egyértelműen, nagyon nyitott volt arra, hogy tanácsokkal lásson el abban a helyzetben, amiben voltam. Emellett akkoriban, amikor édesapám már nem versenyzett a Mercedesnél, szintén lehetőséget kaptam, hogy ellátogassak néhány versenyre és ott láthattam. Jó érzés volt tudni, hogy amikor az ideje engedte, beszélgetett velem bizonyos dolgokról. Ezek a beszélgetések nyilván magánjellegűek. Egy részük a versenyzéshez kapcsolódik, de a legtöbbjük inkább baráti alapon történt.”

Vettel és Hamilton személyében két olyan versenyzőről van szó, akik Michael Schumacher ellen is versenyeztek, s ugyanez igaz a tavaly év végén visszavonult Kimi Raikkönenre és az ezáltal rangidőssé előlépő Fernando Alonsóra, akikkel vb-címért is harcolt a német legenda. Mick Schumacher szerint számukra is furcsa lehet, hogy egykori riválisuk fiával osztoznak most a pályán:

„Belegondolva, hogy két generáció ellen is versenyeztek, ez számukra is szürreális lehet. Biztosan úgy érzik ettől, hogy elég régóta a sportban vannak. Sajnos nem tudtunk annyit csatázni eddig, mint szerettem volna. De remélhetőleg a következő években is itt lesznek, és visszaadhatom ezt kicsit nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: