DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Red Bull-Mercedes csata még mindig, virtuálisan is

Sehogy sem ereszti egymást a két nagycsapat, az F1 Esports mezőnyéből is az ő pilótáik emelkednek ki egyelőre. Nekik remek versenyük volt, Bereznay Dániel azonban kevésbé volt szerencsés.

A héten rendezték az F1 Esports következő fordulóját, újabb három futammal. A szerdai, Silverstone-ban és Monzában tartott versenyek a Red Bull fölényéről szóltak, a zárófutamon, Spában azonban már a Mercedes is összekapta magát.

A belga aszfaltcsíkon, akárcsak idén a valóságban, vizes körülmények fogadták a pilótákat. A pole-pozíciót a Ferrarival David Tonizza szerezte meg, míg a címvédő Jarno Opmeer a Q2-ben kiesett. A körülmények a futamra is maradtak, majdnem a mezőny fele úgy is döntött, az extrém esőgumikon rajtol, a másik fele viszont az interekben bízott. A trükkös időjárási viszonyok persze éreztették a hatásukat, a McLarennél versenyző magyar pilóta, Bereznay Dániel versenye már az első körben véget ért, miután ütközött a La Source-ban.



A kulcs a gumistratégia volt, ezzel pedig ismét a Red Bull párosa, Frede Rasmussen és Marcel Kiefer került előnybe, de a Mercedesszel Opmeer is követte őket. Majdnem meglett a kettős győzelem a fehér autót használó bikásoknak, az Ezüst Nyilak hollandja azonban lecsapott Kieferre, akit aztán még Tonizza is faképnél hagyott. Rasmussentől azonban a két nap alatt másodjára sem lehetett elvenni a győzelmet.

A bajnokság nem is lehetne ennél szorosabb: a csapatok között a Mercedes és a Red Bull pontegyenlőséggel áll az élen, Opmeer pedig 14 ponttal vezet, ami hat versennyel a vége előtt nem a legkényelmesebb. A következő fordulót majdnem egy hónap múlva, november 24-én rendezik, Portimaóban, Zandvoortban és a COTA-n.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: