DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Van olyan, amit nem tudtunk Verstappenről

Mivel a holland pilóta nagyon népszerű, így rengeteg információ jelenik meg róla folyamatosan, vannak azonban olyan tények, melyeket nem sok alkalommal említettek meg vele kapcsolatban.

Max Verstappen igazi csodagyerekként vált a mezőny tagjává, hiszen 2015-ben még nagyon fiatalon, mindössze 17 esztendősen lett a Toro Rosso pilótája. Akkor persze rengetegen megkérdőjelezték, hogy mennyi értelme van F1-es autót adni egy olyan srácnak, akinek előtte az F3 jelentette a csúcsot, ám a teljesítménye és az eredményei hamar eloszlattak minden addigi kételyt.

Azóta eltelt néhány év, 2021-ben pedig arról beszélhetünk, hogy Verstappen az idei évben az egyik legnagyobb esélyese a világbajnoki címnek, így érdemes még jobban megismerni azt a srácot, aki hosszú idő után letaszíthatja a trónról Hamiltont.



Belgium:

A Man’s Life egy nagyszerű összeállítást közölt a karrierjéről nemrég, ebben pedig a származására is kitérnek. Akárcsak az édesapja, Jos Verstappen, úgy most Max is holland színekben indul, de nem abban az országban született, hanem Belgiumban, Hasselt városában, mégpedig az édesanyja révén. Ennek köszönhetően idén már két hazai versenye is lehet, hiszen Spa-Francorchamps mellett Zandvoort is otthont ad majd egy futamnak.

Hét győzelem zsinórban:

Tagadhatatlan, hogy Verstappen fantasztikus formában van a jelenlegi szezonban, ez pedig az eddigi legjobb Formula-1-es idénye pályafutása során. Egy három győzelemből álló sorozatnál tart most, ami akár öt sikerből is állhatna, ha nincs a bakui defekt, ám csalódott így sem lehet, hiszen vezeti a pontversenyt és nagyon jó helyzetben van most.

Volt hasonló korábban a karrierjében, mégpedig a Formula-3 Európa-bajnokság 2014-es szezonjában, akkor Belgiumban három, majd a rákövetkező fordulóban a német Norrisringen sikerült újabb három futamgyőzelmet aratnia. A hetedik siker már Hollandiában érkezett, igaz nem az Eb, hanem a Masters of Formula-3 keretein belül.

Már most rekordokat tart:

Bár világbajnoki címmel egyelőre még nem rendelkezik, rekordok már így is fűződnek a nevéhez. Azzal, hogy 17 évesen és 166 naposan mutatkozott be az F1-ben, ő lett a legfiatalabb pilóta, aki a rajthoz állt. Ezt a csúcsot korábban szintén egy Red Bull növendék, a spanyol Jaime Alguersuari tartotta, aki 19 évesen és 125 naposan mutatkozott be a Hungaroringen 2009-ben. Ennek ellenére még a dobóra sem fér fel a listán, megelőzi őt ugyanis két olyan szemtelenül fiatal srác, akik most is a mezőny kirobbanthatatlan tagjai, nevezetesen Lance Stroll és Lando Norris.

Szintén Verstappen nevéhez fűződik még a legfiatalabb futamgyőztes, a legfiatalabb dobogós a legfiatalabb pontszerző, valamint a legfiatalabb pilóta rekordja, aki leggyorsabb kört futott.

Pénz:

Tekintve, hogy Max egy élmezőnybeli csapatnak versenyez és kiválóan teljesít, így talán magától értetődő, hogy ezt anyagilag is jelentősen honorálják a számára. A vagyona a Celebrity Net Worth szerint eléri a 60 millió dollárt jelenleg, amihez érdemes hozzátenni, hogy a kezdő éves fizetése még mindössze közel 600 ezer dollár volt a Red Bull Racingnél 2016-ban, jelenleg pedig évi 25 millió dollárt tehet zsebre, amivel a RaceFans információi alapján a második a fizetési listán a 30 milliót kereső Hamilton mögött.

Bicikli:

Akárcsak az édesapja, úgy Max is nagyon komolyan veszi a fizikai felkészülést és nagyon odafigyel arra, hogy jó erőnlétben legyen. Ennek egyik legfőbb eszközévé az országúti kerékpározás vált, a Red Bull pedig több anyagot is forgatott az évek során, ahol a kerékpár igazán fontos szerepet tölt be, mind a sport, mind a hobbi tekintetében. Utóbbiak közül természetesen az e-sport sem maradhat ki, ám az már köztudott, hogy a szimulátorozással jelentős időt tölt és ez fontos részét képezi az életének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: