DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Hamilton a világ legjobban fizetett pilótája

A három legtöbbet kereső autóversenyző egyaránt az F1-ben szerepel – többek közt ez derül ki a Forbes legújabb fizetési rangsorából, melynek első tíz helyén egyetlen pilótát sem találunk.

Az amerikai Forbes magazin közzétette a világ 100 legjobban fizetett sportolójának listáját, melyre négy Formula-1-es és két NASCAR-pilóta fért fel. Az első 10 helyen, élén Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel, focisták, teniszezők, kosárlabdázók és egy amerikai focista osztozik, őket követi az elmúlt év legjobban fizetett autóversenyzője, Lewis Hamilton, aki a Forbes szerint 46 millió dollárt, azaz mintegy 12 és fél milliárd forintot keresett az elmúlt évben.

hamilton_16kina_cs



Őt Sebastian Vettel (19. hely, 41 millió USD) és Fernando Alonso (24. hely, 36,5 millió USD) követi, míg az első 100 közé Nico Rosberg fért még be, egészen pontosan a 98. helyen 21 millió dollárral.

A Formula-1-en kívül a NASCAR adott még versenyzőket a listára, Dale Earnhardt Jr (71. hely, 23,5 millió USD) és Jimmie Johnson (82. hely, 22,2 millió USD) személyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: