DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Sportos Seat modellek az Autó, Motor és Tuning Show-n

A Seat a vezetés és a teljesítmény dinamikus élvezetének tökéletes autóját mutatja be az Autó, Motor & Tuning Show-n március 20-22. között, ahol a Seat Leon Cupra utcai változata mellett az érdeklődők találkozhatnak a Seat Leon Cup Racer versenyautóval és a B3 Racinggel is.

A Cupra jelöli a spanyol márka legsportosabb utcai változatát, amely a "Cup Racing" szavakból áll össze, vezetési technológiáját a versenypályák ihlették, ugyanakkor tökéletesen megállja helyét a közutakon is. A Seat Leon Cupra vérbeli sportkupéként és praktikus ötajtós modellként már eddig is komoly elismerést vívott ki a szaksajtó és az ügyfelek körében egyaránt. A szakmai magazinokban a Cupra Európa-szerte összehasonlító tesztek egész sorát nyerte meg, míg tulajdonosai elsősorban formavilágát és a vezetése nyújtotta különleges élményt emelték ki. A Leon modellcsalád tagjaként a Cupra egyedülálló módon ötvözi kirobbanó teljesítményét a versenypályára termett formájával és a kiemelkedő használati értékkel.

 leon-cup-racercupra_resize_



A 265 és 280 LE változatban utcára kerülő Leon Cupra - melynek egyébként a Seat típusok közül a legmagasabb a vevőelégedettségi indexe - már vérbeli utcai sportautó, 5,8 másodperc alatt gyorsul 100, és 20 másodperc alatt 200 km/h sebességre. A 350 Nm maximális forgatónyomaték az 1750 és 5300 rpm közötti széles tartományban rendelkezésre áll, lenyűgöző tolóerőt biztosítva minden helyzetben. Az autó erejét kihangsúlyozzák az extra design elemek, mint az aerodinamikus, fényesre fújt külső visszapillantók, a színrefújt hátsó spoiler, a különleges, könnyűfém keréktárcsák, az exkluzív CUPRA logóval ellátott piros féknyergek, vagy a hátsó diffúzorból kilépő, jól látható dupla kipufogó hozzájárul a hengerek gyorsabb és hatékonyabb öblítéséhez, és maximalizálja a motor teljesítményét.

Csúcsszínvonalú menetteljesítményeit high-tech megoldások komplett csomagja garantálja, így például az adaptív futómű-szabályzás (DCC), az első tengely differenciálzárja, a progresszív kormányzás és a Cupra Drive Profile, valamint a szériafelszereltséget bővítő teljes-LED fényszórók a legkorszerűbb műszaki megoldások további példái.

A Seat idén is folytatja a 2014-ben elindított egymárkás sorozatát. Az elsőkerék-hajtású SEAT Leon Cup Racer versenyautók menetteljesítményéről a 330 lóerős kétliteres, négyhengeres, turbófeltöltésű motor gondoskodik, amely 400 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál és amelyhez egy hatfokozatú váltó kapcsolódik. 1150 kilogrammos súlyával és a FIA által homologizált bukókeretével együtt az autó megtartotta a sorozatgyártású Leon karakterét, bár annál 16.6 centiméterrel szélesebb. Jellegzetes külső elemeihez 18 col peremátmérőjű versenykerekek társulnak.

Az új generációs Leon alapjaira építve a Seat Sport újabb lépést tett afelé, hogy az ügyfeleknek értékes, csúcstechnológiát felvonultató és versenyben gazdag motorsport élményt nyújtson.

A Seat Leon Cupra és a Seat Leon Cup Racer versenyautó megtekinthető a Hungexpo A pavilon 11 standján. Sőt, a kvíz játékban résztvevők között a B3 Racing Team jóvoltából hungaroringi élményautózást sorsolnak ki.

HU-AMTS15_728x90

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: