DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kiss Norbert Csehországban is megállíthatatlan volt

Szombaton még „csak” egy győzelmet és egy negyedik helyet gyűjtött Mostban a címvédő magyar, a vasárnapi esőben viszont mindkét futamot behúzta.

A csehországi Mostban folytatódott a hétvégén a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert komoly előnnyel várhatta a nyári szünet utáni első versenyhétvégét, és rögtön jelezte, semmit nem lassult a pihenő alatt. Az időmérőn a leggyorsabb volt ezúttal is, 2:01.392-es idővel szerezte meg az első rajtkockát. A második pozícióban az összetettben is második helyen álló Jochen Hahn végzett, Antonio Albacete előtt.

„Sokan kérdezik, hogy mi a titka, hogy ilyen gyorsak vagyunk. Erre csak azt tudom mondani, hogy a csapat sokat dolgozik és remek munkát végez, jók a beállítások, és igyekszem én is mindent megtenni. A nyári szünet alatt is szerettünk volna tovább javítani az autón, de sok időt fordítottunk arra is, hogy a szurkolóinkkal találkozhassunk, számos eseményen vettünk részt. Ami a mai versenyt illeti, az első helyről startolhatok, és fontos lesz az első lassító, hogy megőrizzem a pozíciót Jochen Hahn előtt, aki valószínűleg mindent megpróbál majd, hogy megelőzzön” – mondta Kiss Norbert.

kiss-norbert-most-3



Nos, a MOL által is segített magyar pilóta remekül jött el a rajt után, és elsőként fordult el. Nagy csata a középmezőnyben volt, néhányan össze is értek. Mögötte Jochen Hahn és Antonio Albacete haladt a második és a harmadik helyen. Norbi folyamatosan növelte előnyt, és féltávnál már három másodperccel vezetett a német előtt. Végül az élen nem változott a sorrend, a HUMDA által is támogatott címvédő magabiztosan győzött a szombati első versenyen.

 „Nagyon jó verseny volt. Ahogy mondtam, döntő lesz a rajt. Igyekeztem nagyon későn fékezni Jochennel szemben, és sikerült megszereznem az első helyet. Aztán próbáltam növelni az előnyt, de úgy hogy óvjam az autót és a gumikat is, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen remek autót raktak össze, újabb fontos győzelmet arattunk” – nyilatkozta a leintés után Kiss Norbert.

A szombati nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a magyar pilóta. Az első körben nagy baleset történt a hátsóbb régiókban, így piros zászlóval megállították a versenyt. Az újraindítás után Norbi azonnal javított egy pozíciót, majd a második körben már az ötödik helyen haladt. Féltávnál a negyedik helyre jött fel a Révész Racing pilótája, és végül itt intette le a kockás zászló. A versenyt Lacko nyerte Halm és Anderson előtt.

kiss-norbert-most-1

Kiss Norbert sebessége megmaradt vasárnapra is, és szakadó esőben is megszerezte az első rajtkockát 2:21.575-ös idővel. Mögötte Lacko, Halm és Jochen Hahn volt a sorrend. A vasárnapi első verseny előtt is esett az eső, így nedves volt az aszfalt. Esős rajt volt, nem lehetett előzni az első körben, és vigyáztak is egymásra a pilóták. A zöld zászló után viszont a harmadik körben Hahn vette át a harmadik helyet, miközben Norbi folyamatosan meglépett a teljes szezont idén nem teljesítő, de a hazai versenyen induló cseh Lackotól. Lenz nagyon élt a nedves pályán, a negyedik helyig zárkózott, de a Révész Racing versenyzőjére senki nem volt veszélyes, féltávnál már nyolc másodperc volt az előnye. Végül a MOL által is támogatott EB címvédő biztosan nyert Adam Lacko és Jochen Hahn előtt.

„A nap folyamán sokat esett az eső, és komoly vízátfolyások voltak. A verseny előtt viszont már jobbak voltak kicsit a körülmények, és bár nedves volt a pálya, de már gyorsabban lehetett haladni rajta. Esős rajt volt, azaz az első kört sárga zászló alatt tettük meg, és nem lehetett előzni. Utána viszont nyomhattuk a gázt, és szépen lassan sikerült meglépni. Adam Lacko hazai pályán mindig jó, ráadásul esőben gyors, ezért örülök, hogy legyőztük őt, és fontos 20 pontot szereztünk” – mondta Kiss Norbert szezonbeli 12. győzelme után.

kiss-norbert-most-2

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a magyar pilóta. A körülmények nem változtak, nedves volt a pálya. Lackónak technikai gondjai voltak, így Norbi gyorsan javított egy pozíciót, majd Jochen Hahn mellett ment el a külső íven. A harmadik körben Lenz és Albacete mellett egyszerre ment el, és már a 4. helyen haladt a Révész Racing versenyzője. Kursim volt a következő áldozata Norbinak, majd Lukas Hahnt kifékezte a célegyenes végén az 5. körben, és az élen álló Halm üldözésébe kezdett. Az erősödő esőben a 7. körben előbb utolérte, majd megelőzte a német hölgyet, és az élre állt Kiss Norbert. Az egyre nagyobb eső miatt a 8. körtől végig sárga zászló hatálya alatt, csökkentett sebességgel körözhettek az autók, majd piros zászlóval megállították a versenyt a sok vízátfolyás miatt. Mivel értékelhető volt a futam, így Kiss Norbert vasárnapi második, a hétvégén pedig már harmadik győzelmét aratta!

„Nagyon nehéz verseny volt, nehéz körülmények között. Egy száraz ív volt a verseny elején, majd fokozatosan jöttek a sötét felhők, és egyre jobban esett. Óvatosan kellett vezetni, de közben próbáltam megelőzni a többieket, ami sikerült. Köszönöm a csapatnak a remek munkát, örülök a győzelemnek” – nyilatkozta a verseny után Kiss Norbert. A magyar pilóta összetettben tovább növelte előnyét, ami most már 78 pont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: