DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Újabb motorsportjogok az Arena4-en

Négy újabb technikai versenysorozat az ARENA4-en. A csatorna kínálatába érkezik a NASCAR, a Supercars, a Salakmotor GP és a Superbike/Supersport világbajnokság is.

A technikai sportok szerelmesei eddig sem panaszkodhattak az ARENA4 kínálatára, hiszen a Moto GP (beleértve a Moto2, a Moto3 és a Moto-E versenysorozatokat) és az IndyCar futamai mindig is az elitligához tartoztak.

nascar-arena4



Magyarország legfiatalabb, de legdinamikusabban fejlődő sporttelevíziója még négy autó- és motorverseny-sorozat közvetítési jogait szerezte meg a MotoGP és az IndyCar mellé.

- Február 14-én indul a NASCAR, az USA egyik legnépszerűbb autóverseny-sorozata. Az 1979 óta látható televíziós közvetítések miatt a versenysorozat egyre kedveltebbé vált a szponzorok körében is, így az 1980-as évek végére már jelentős üzletté nőtte ki magát. Népszerűsége azóta is töretlen

Az ARENA4 a NASCAR versenysorozatai közül a legnépszerűbbet, azaz a Sprint Cup-ot fogja közvetíteni hétről hétre a magyar autósport fanatikusok legnagyobb örömére. Az idei évadban várhatóan 36 fordulót rendeznek majd, ezek mind láthatóak lesznek az ARENA4 műsorán.

A futamok kommentátorai Kun „Maka” Zsolt és Parrag Zsombor lesznek. Az első futamot, a legendás Daytona 500-at február 14-én rendezik a Daytona International Speedway pályán, ahová normális esetben több mint 100 000 néző szokott kilátogatni, de a koronavírus-járvány ezt is felülírta, így nézők csak korlátozott számban vehetnek részt a versenyen. A futam kezdete magyar idő szerint vasárnap este 20:30.

supercars-arena4

- Február 27-től ismét látható lesz Magyarországon az ausztrál Supercars Championship, a világ leggyorsabb túraautó bajnoksága. A versenysorozat különlegessége, hogy három különböző típusú versenyt rendeznek, SuperSprint futamokat (100-200 km közötti távokon), utcai SuperStreet versenyeket (250 km) és két sofőrös Enduro versenyeket (évente általában hármat, de idén csak egy lesz), melyeken váltott sofőrök vezetnek egy-egy kocsit - Bathurstben pl. 1000 kilométeren át.

Az idényben 12-13 versenyhétvégére kerül sor, 2-3 futammal hétvégenként, melyeket az ARENA4 közvetít majd Kun „Maka” Zsolt tolmácsolásában és Baski Dávid szakkommentár részvételével.

- Április 24-től salakmotor is látható lesz az ARENA4-en két versenysorozattal (Speedway GP és GP of Nations). A sportág rajongói idén az ARENA4-nek köszönhetően és Kerek István révén ismét magyar kommentárral láthatják mind a 13 futamot.

sbk-arena4

- Szintén április 24-én érkezik a Superbike és Supersport vb 12-13 versenyhétvégével. A Superbike World Championship (röviden SBK, World Superbike, WSB, vagy WSBK) egy pálya motorsport széria. A Dorna másik kiemelt sorozata a MotoGP után, a különbség az, hogy a motorok sokkal közelebb állnak a sorozatgyártású modellekhez, mivel azokra épülnek.

Az ARENA4 mindemellett a Supersport World Championship futamait is közvetíti, amelyben legnagyobb örömünkre magyar csapatért és versenyzőért szurkolhatunk ugyanis a Racing Team Hungary színeiben Sebestyén Péter látható majd egy Yamaha YZF R6 nyergében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: