DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Másik kórházba szállították Zanardit

A sportoló állapotáról az őt ápoló intézmény adott ki egy közleményt, amiből kiderült: az állapotában beállt változás lehetővé tette, hogy otthonához közelebb helyezzék el.

Hosszú hetek után érkezett újabb információ Alex Zanardi egészségi állapotáról. Az egykori Formula-1-es pilóta még júniusban szenvedett balesetet egy olaszországi országúti kerékpárversenyen, aminek következtében súlyos az arc- és a fejsérüléseket szenvedett. Legutóbb szeptemberben esett át műtéten, azóta is a milánói San Raffaele Kórházban kezelték, most azonban arról kaptak szárnyra hírek, hogy az állapotában beállt javulása lehetővé tette, hogy az otthonához közelebb szállítsák.

 zanardi-dppi_2



A Firstpost.com a Zanardit eddig ápoló kórház szombati közleményére hivatkozik, amelyben arról írtak, a sportoló állapota kellően stabillá vált ahhoz, hogy a Padua városában található kórházban helyezzék el, így közelebb lehet családjához. Az intézmény hozzátette: Zanardi az utóbbi két hónapban „fizikai és kognitív rehabilitáció” terén is előrelépést tett.

Alex Zanardi 1991-ben debütált a Formula-1-ben, ám legjobb eredményeit az amerikai CART-sorozatban érte el, ahol 1997-ben és 1998-ban bajnoki címet szerzett. 2001-ben egy drámai versenybalesetben mindkét lábát elveszítette, de mindez nem szegte életkedvét. Sikeres paralimpikonná vált, a világ pedig azóta is a lelki erő és a kitartás mintapéldájaként ünnepli őt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: