DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi

Egy kerékpárversenyen teherautóval ütközött, ezért helikopterrel kórházba szállították Alex Zanardi egykori F1-es pilótát, paralimpikont.

Péntek délután súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi, az F1 egykori versenyzője, kétszeres CART-bajnok. Helyi hírek szerint Zanardi egy mozgássérülteknek speciálisan átalakított biciklivel versenyzett a hazájában, Olaszországban megrendezett Obiettivo Tricolore megmérettetésen, ahol a 146-os főúton egy teherautónak ütközött. A sérüléseiről és az állapotáról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy mentőhelikopterrel szállították el egy helyi kórházba - közölte a Motorsport.

Zanardi 2001-ben egy versenybalesetben mindkét lábát elveszítette. Kitartását és elszántságát bizonyítva ezt követően eredményes paralimpikonná vált, és mai napig az élsportolók között tartják őt számon. Amint többet megtudtunk az állapotáról, frissítjük a cikket.

19:15: A baleset helyi idő szerint 17:05-kor történt, amikor Zanardi egy lejtős szakaszon a szembesávba sodródott. A La Repubblica beszámolója szerint a szemből érkező teherautó sofőrje megpróbálta, de nem tudta elkerülni az ütközést. Tűzoltók és rendőrök is segítettek a mentésben. 

19:56: Egyes források szerint nem versenyen, hanem gyakorláson vett részt Zanardi, ezzel magyarázható a szemből érkező jármű.

20:55: Adam Cooper F1-es szakíró beszámolója szerint az 53 éves olasz sportoló súlyos fejsérüléseket szenvedett, és azonnali idegsebészeti beavatkozáson kell átesnie.



zanard-portre-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: