DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Formula Renault: Magny-Cours-ban folytatja Tóth László

A Forma-1-ből is ismert franciaországi Magny-Cours aszfaltcsíkján folytatódik a hétvégén a Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 50. idénye, a mezőnyben Tóth Lászlóval.

A Bhaitech Racing 20 éves magyar versenyzője az elmúlt hétvégén pont nélkül maradt a Nürburgringen, de saját és csapata bevallása szerint is sikerült fejlődniük és előrébb lépniük a köridők tekintetében. Erről a pilóta a weboldalán vezetett blogjában is beszámolt: https://tothlaszlo.org/hianyzott-egy-kis-szerencse-a-nurburgringen/

toth-laszlo-magny-cours-elozetes-01_resize



Az F1-es mezőnyt 1991-től 2008-ig vendégül látó francia pályán az időjárás-előrejelzés szerint az egész hétvégén nyárias meleg, akár több mint 30 Celsius fokos hőmérséklet várja a Formula Renault Európa-kupa indulóit. A Bhaitech ezúttal is három versenyautót indít, Tóth mellett Lorenzo Colombo és a tavaly a W Seriesből megismert Vicky Piria vezeti majd a fekete autókat.

Tóth László korábban még egyszer sem versenyzett Magny-Cours-ban, Formula 4-es pályafutása során sem az olasz, sem a spanyol, sem pedig a német bajnoki mezőnnyel nem látogatott el a franciaországi helyszínre.

A Formula Renault Európa-kupa mostani szezonjából eddig három versenyhétvégét, azaz hat futamot bonyolítottak le, a túlnyomó részt tehetséges fiatal pilótákból álló mezőny pedig ezeken a legtöbbször szoros küzdelmet produkált a köridők tekintetében. Legutóbb, a Nürburgringen az időmérő edzés első és 15. helyezettje között mindössze 1.5 másodperc volt a differencia, az egymáshoz közeli helyezéseket elérők pedig gyakran nagy csatát vívnak egy-kéttized másodpercért is.

toth-laszlo-magny-cours-elozetes-02_resize

Az összetettben a Németországban duplázó francia Victor Martins vezet, mögötte a brazil Caio Collet áll a második, a spanyol David Vidales pedig a harmadik helyen. Tóth László a monzai idénynyitón megszerzett hat pontjával egyelőre a 15. pozíciót foglalja el.

Magny-Cours-ban ezen a versenyhétvégén számos sorozat aktuális fordulóját bonyolítják le egyszerre, így a Formula Renault Európa-kupa mezőnye is az eddigiektől eltérő időpontokban teljesíti az edzéseket, és a futamokat.

A szabadedzéseket péntek helyett már csütörtökön rendezik, igaz, csak délután, majd az első időmérő edzésre pénteken, 17.15 órakor kerül sor. A folytatásban szombaton délelőtt 10.35-től újabb időmérő vár a csapatokra és a versenyzőkre, az első futamot pedig – szintén szombaton – 17.05 órakor rendezik.

A pilótáknak gyakorlatilag 24 órájuk lesz felkészülni a következő, és a hétvégét záró 30 perc+1 körös versenyre, amelyet vasárnap 17.15 órai kezdettel bonyolítanak le.

Az időmérő edzéseket és a futamokat a Renault Sport Series Facebook-oldalán és youtube-csatornáján élőben lehet követni.

Magny-Cours után két hét szünet következik, majd a mezőny szeptember végén a felújított és némiképp átalakított hollandiai Zandvoortban találkozik ismét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: