DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Negyedik műtétjén esett át Zanardi

A kórházból néhány napra kiengedett, majd az állapota miatt egy másik intézménybe átszállított parasportolón hét elején Milánóban hajtottak végre újabb idegsebészeti beavatkozást.

Alex Zanardi több, mint egy hónapja, június 19-én szenvedett súlyos fej- és arcsérüléseket, miután egy olaszországi közúti bicikliversenyen kézzel hajtott kerékpárjával egy lejtős útszakaszon átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy teherautóval. A kétszeres CART-bajnok, egykori F1-es pilótát ezt követően egy hónapig kómában tartották a sienai Santa Maria alle Scotte kórházban, ahol három műtéten esett át. 

olle-2014-gt1-svk-zanardi-3



A sportolóval kapcsolatban néhány napja pozitív hírek kaptak szárnyra, miután az orvosai úgy határoztak, véget érhet a kórházi kezelése. Zanardit lassan elkezdték felébreszteni, majd egy rehabilitációs intézménybe szállították, ám az állapota romlása miatt néhány napon belül ismét visszaszállították egy intenzív osztályra, ezúttal a milánói San Raffaele kórházba. Ez utóbbi intézményben műtötték meg hét elején.

Az őt kezelő professzor, Pietro Mortini elmondása szerint a beavatkozás sikeres volt. „A klinikai és radiológiai tesztek megerősítik a páciens fent említett kezeléseinek és klinikai állapotának pozitív végkimenetelét. A jelenleg is intenzív osztályon fekvő páciens állapota stabil.”

Alex Zanardi az utóbbi két évtizedben az akarat és az elszántság mintapéldájává vált, miután egy 2001-es horrorisztikus versenybalesetet követően, lábait elveszítve eredményes parasportolóvá vált, és az autósporthoz is visszatért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: