DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Harmadszor is megműtötték Alex Zanardit

Továbbra is intenzív osztályon és mesterséges kómában fekszik a kerékpárbalesetet szenvedett autósportikon. A legújabb, hétfői műtét célja az arcsérülések helyreállítása volt.

A harmadik alkalommal esett át műtéten a június 19-én, Sienában súlyos balesetet szenvedett korábbi F1-es pilóta, CART-bajnok és paralimpikon, Alessandro Zanardi. A sienai egyetemi kórház tájékoztatása szerint az elvégzett ötórás műtét elsősorban a kézi hajtású kerékpárjával elütött, fejsérülést szenvedett olasz arcának helyreállítására fókuszált a rehabilitációs terv részeként. Arc-állcsontsebész és idegsebész szakorvosok vettek részt az operációban.



A kórház arc-állcsontsebészetének igazgatója, Paolo Gennaro professzor elmondta: „A törések komplexek. Emiatt alapos tervezésre volt szükség, amelyhez számítógépes, digitális és háromdimenziós technológiák használatára volt szükség a páciens felmérése érdekében. Az eset komplexitása egyedülálló, még akkor is, ha a törés olyan jellegű, amilyet gyakran kezelünk a központban.”

Zanardit a műtétet követően továbbra is intenzív osztályon, mesterséges kómában tartják. A tájékoztatás szerint állapota a keringési és légzőrendszert, valamint anyagcserét tekintve stabil, neurológiai tekintetben súlyos. Sérüléseinek pontos jellege és felépülésének kilátásai továbbra sem ismertek. A család döntése értelmében akkor adnak hírt az 53 éves olasz állapotáról, ha abban változás áll be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: