Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 12. vasárnap
Egyéb

Öt napja nem változik Zanardi állapota

Péntek este óta nem tud változásról beszámolni Alex Zanardi állapotával kapcsolatban az őt ápoló kórház. A család kérését követően mostantól kevesebb közleményre számíthatunk.

A kétszeres CART-bajnok és négyszeres paralimpiai aranyérmes múlt pénteken szenvedett súlyos balesetet egy közúti kerékpárversenyen, amikor az olaszországi 146-os úton kézzel hajtott triciklijével átsodródott a szemközti sávba, és nekiütközött egy teherautónak. A sportolót súlyos fej-és arcsérülésekkel helikopter szállította a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba, ahol még aznap este többórás idegsebészeti műtéten esett át.

olle-2014-gt1-svk-zanardi-3A legutóbbi információk szerint Zanardi a beavatkozás óta intenzív osztályon fekszik, ahol a felépülése érdekében mesterséges kómában tartják. A kórház szerdán jelentette be, hogy az 53 éves sportoló állapotában nem történt változás, a neurológiai képe továbbra is súlyos, ezért a héten biztosan nem ébresztik fel. Idegsebészek és aneszteziológusok egy csoportja folyamatosan figyelemmel követi a sérült állapotát. 

A családdal lefolytatott kommunikáció nyomán az a döntés született, hogy a kórház mától csak akkor közöl információkat Zanardi állapotáról, ha abban jelentős változás történik. Hogy pontosan hogyan történhetett a baleset, arról itt írtunk részletesebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?