DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Öt napja nem változik Zanardi állapota

Péntek este óta nem tud változásról beszámolni Alex Zanardi állapotával kapcsolatban az őt ápoló kórház. A család kérését követően mostantól kevesebb közleményre számíthatunk.

A kétszeres CART-bajnok és négyszeres paralimpiai aranyérmes múlt pénteken szenvedett súlyos balesetet egy közúti kerékpárversenyen, amikor az olaszországi 146-os úton kézzel hajtott triciklijével átsodródott a szemközti sávba, és nekiütközött egy teherautónak. A sportolót súlyos fej-és arcsérülésekkel helikopter szállította a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba, ahol még aznap este többórás idegsebészeti műtéten esett át.

olle-2014-gt1-svk-zanardi-3



A legutóbbi információk szerint Zanardi a beavatkozás óta intenzív osztályon fekszik, ahol a felépülése érdekében mesterséges kómában tartják. A kórház szerdán jelentette be, hogy az 53 éves sportoló állapotában nem történt változás, a neurológiai képe továbbra is súlyos, ezért a héten biztosan nem ébresztik fel. Idegsebészek és aneszteziológusok egy csoportja folyamatosan figyelemmel követi a sérült állapotát. 

A családdal lefolytatott kommunikáció nyomán az a döntés született, hogy a kórház mától csak akkor közöl információkat Zanardi állapotáról, ha abban jelentős változás történik. Hogy pontosan hogyan történhetett a baleset, arról itt írtunk részletesebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: