DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Így történhetett Zanardi balesete

Az általában jól értesült Auto Motor und Sport igyekezett utánajárni, mi is történt múlt péntek délután. Az olasz ex-F1-es versenyző állapota eközben továbbra is stabil, de súlyos.

Immár három napja rázta meg a sportvilágot Alex Zanardi balesete, amely során a Formula-1-et is megjárt pilóta súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett. Még péntek este megműtötték az olaszt, akit azóta a Santa Maria alle Scotte kórház intenzív osztályán ápolnak. Az őt operáló sebész minap úgy nyilatkozott, nem tudják megmondani, felébred-e egyáltalán a híres lausitzringi balesete után mindkét lábát elvesztő, de a WTCC-ben így is futamot nyerő, majd paralimpiai bajnoki címet is szerző klasszis, mindenesetre a kórház hétfői közleménye szerint az olasz állapota továbbra is változatlan:

zanardi-kerékpár-1



„A szív- és légzőrendszeri és anyagcsere-paraméterei változatlanok, miközben a neurológiai kép továbbra is súlyos. A pácienst altatjuk és mesterségesen lélegeztetjük, az előrejelzéseket bizalmasan kezeljük. Az őt ellátó csapat a következő néhány napban vizsgálja meg, milyen diagnosztikai-terápiás kezelésben részesüljön.”

Az elkövetkezendő napok tehát döntők lehetnek Zanardi felépülése kapcsán, miközben az Auto Motor und Sport igyekezett rekonstruálni, mi is történt azon a bizonyos kézzel hajtott kerékpáros versenyen péntek délután. A német szaklap információi szerint Zanardi egy lejtős szakaszon, nagyjából 50 km/h-s tempónál veszítette el az irányítását a háromkerekű eszköz felett, majd egy dupla szaltó után az 53 éves versenyző a szemközti sávba sodródott, ahol hiába próbálta őt kikerülni az ott érkező teherautó, így is eltalálta őt, nagyjából 30 km/h-s sebességgel. Az AMuS szerint egyébként az arc- és homlokcsonttörések mellett Zanardi szeme is megsérült, ez azonban nem megerősített információ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: