DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Megműtötték a súlyos állapotban lévő Zanardit

Péntek este azonnali beavatkozáson esett át Alex Zanardi, miután egy olaszországi kerékpárversenyen nekiütközött egy szemből érkező teherautónak. Intenzív osztályon ápolják.

A kétszeres CART-bajnok, négyszeres paralimpiai aranyérmes pénteken délután az olaszországi Obiettivo Tricolore versenyen vett részt egy speciálisan átalakított, kézi hajtású kerékpárral, amikor egy lejtős szakaszon elveszítette az irányítást a járműve felett, és a szembe sávba áttérve nekiütközött egy teherautónak. Az 53 éves sportolót súlyos fejsérülésekkel helikopter szállította egy Siena városi kórházba, ahol még aznap este idegsebészeti beavatkozást hajtottak végre rajta.

f1-zanardi1



 A kórház a 21:30-kor véget érő műtét után Zanardi "nagyon súlyos" fej- és arcsérüléseiről számolt be. A sportolót az intenzív osztályra szállították bizonytalan prognózissal.

Zanardi 2001-ben egy súlyos CART-balesetben elveszítette mindkét lábát. Ezt követően elhatározta, hogy a hátrányos helyzetéből előnyt kovácsol. Parasportolóként és autóversenyzőként is visszatért a sportvilágba. Paralimpiákon több aranyérmet is szerzett, emelett speciálisan átalakított autókkal többek között a WTCC-ben és a daytonai 24 óráson is részt vett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: