DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Alonso: Amíg ez tart, nincs kedvem harcolni

A kétszeres F1-es világbajnok még nem tudja, hogy mi lesz a szezonjával, de egyelőre nem is nagyon tud ezen gondolkodni - majd ha vége a koronavírus-járványnak, akkor meglátja.

2020-ra elsősorban az Indy500-at tervezte be a Dakar után Fernando Alonso, de a koronavírus-járvány miatt minden változik - az IndyCar naptára is módosul, ahogy sok más, így egyelőre a spanyol sem tudja, hogy mit tartogat számára az év hátralévő része. Azt viszont hozzátette: jelenleg nem is nagyon foglalkozik ezzel.

alonso_7



"Az IndyCar és az Indy500 kiadta a módosított programját, de ameddig ennek az egésznek (a járványnak) nincs vége, nincs túl nagy kedvem harcolni, vagy arra gondolni, hogy feltegyem a sisakot" - vallotta be Alonso a közösségi oldalán. "Ami a jövőmet illeti: a nyár után fogok dönteni. Mindent elhalasztottak, még a Formula-1-es szabályváltozásokat is. Azt is látnom kell, hogy jövőre indulni fogok-e a Dakaron, vagy sem. Ha jövőre nem, akkor később" - tette hozzá a spanyol.

Pletykák szólnak arról, hogy Alonso visszatérne a Formula-1-be, mert tetszenek neki a tervezett szabályváltozások, de mivel azokat 2022-ig nem vezetik be, ő pedig addigra már 41 éves lesz, a realitás nem azt diktálja, hogy erre még sor kerülhet - ráadásul sokak szerint Alonso fel is égetett maga mögött több olyan hidat, ami esetleg visszautat jelenthetne számára a száguldó cirkuszba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: