DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Két nagy név már biztosan jön a Bajnokok Tornájára

Vb-vereségének helyszínén, Mexikóban télen még egyszer tiszteletét teszi majd Sebastian Vettel: ő is ott lesz a Bajnokok Tornáján, vagyis a Race of Championsön, hasonlóan David Coulthardhoz.

A következő Race of Championst 2019 január 20-án, Mexikó fővárosában, az F1-es pálya stadionrészén kialakított ideiglenes helyszínen rendezik majd meg, ahol az idei F1-es világbajnoki cím matematikailag is eldőlt Lewis Hamilton javára - az angol pályafutása során immár ötödször ünnepelhetett.

Az Autodromo Hermanos Rodríguez a Mexikói Nagydíj mellett még egy rangos autóspot-eseménynek ad majd otthont 2019 telén: a Race of Championsnek, vagyis a Bajnokok Tornájának.

Az év végi, afféle buliversenyzés (amin persze nyilván mindenki maximális erőbedobással küzd), rendszeresen óriási embertömegeket mozgat meg, köszönhetően többek között annak is, hogy rengeteg nagy név teszi tiszteletét a rendezvényen, amelyen különböző, általában a szakáguktól teljesen eltérő járművekben kell minél gyorsabban körbeérniük az erre a célra kialakított pályán.

00117016_517



A szervezők most két nevet is bejelentettek, akik korábban már mindketten ott voltak: Sebastian Vettelét és David Coulthardét.

Vettel annak idején Michael Schumacherrel 2007 és 2012 között minden évben, valamint 2017-ben, Pascal Wehrlein sérülése után egyedül maradva megnyerte a nemzetek kupáját, emellett van sikere egyéniben is, még 2015-ből. „Minden egyes versenyző, aki részt vesz a ROC-on, beleszeret az eseménybe. Valószínűleg azért, mert a régi időkre emlékeztet minket: tiszta versenyzés, egyforma körülmények között.”

Bár Coulthard egy ideje nem aktív és szakkommentátorként tevékenykedik, a skót kifejezetten sikeres a versenyen, egyéniben jelenleg olyannyira, hogy ő a címvédő, ráadásul 2014-ben is ő diadalmaskodott. „Máig nem értem, hogy tudok ilyen sikeres lenni a ROC-on nálam sokkal fiatalabb és sokkal tehetségesebb versenyzők ellen” - viccelődött a 47 éves DC. „De ilyen ez a kieséses rendszer. Valószínűleg nekem sem lehet mindig szerencsém, de amíg jó szériában vagyok, megmutatom a gyerekeknek, hogy is kell ezt csinálni. Amióta hivatalosan is visszavonultam, mindig meglepődöm, amikor újra és újra meghívnak. De szívesen jövök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: