DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Makaó: Őrült befutó után nyert a botrányhős

Az utolsó kanyarban dőlt el a győzelem sorsa az F3-asok Makaói Nagydíján: az elsőségért harcoló Sergio Sette Camara és Habsburg Ferdinánd egyaránt a falba állt, így Daniel Ticktumé lett a dicsőség.

Már az eleje is izgalmasan alakult a Formula-3-asok Makaói Nagydíjának: miután a szombati kvalifikációs versenyt megnyerő Calum Illott mellett elment Joel Eriksson, az első sárga zászlós megszakítást követően mindketten hibáztak, így Sergio Sette Camara ragadta magához a vezetést, nyomában Maximilian Güntherrel és Habsburg Ferdinánddal, miközben utóbbit a McLaren tehetsége, Lando Norris szorongatta.

Ahelyett azonban, hogy a fiatal brit tört volna előre, az osztrák előzte meg Günthert, és Sette Camarát is üldözőbe vette. Norris így német ellenfelét támadhatta, ám végül rajta vesztett az előzési próbálkozásokon, ugyanis az őt követő Daniel Ticktum mindkettejüket megelőzte egy parádés manőverrel.

Az utolsó körre teljesen együtt fordult Sette Camara és Habsburg, utóbbi egészen az utolsó kanyarig próbálkozott, s a Fishermansben kívülről el is ment brazil ellenfele mellett – azonban mindketten akkora tempót próbáltak keresztül vinni a kanyaron, hogy egymástól függetlenül a falba csúsztak! Így pedig a győzelmet az a Ticktum szerezte meg, aki néhány éve elképesztő ámokfutásával és eltiltásával hívta fel magára a figyelmet, majd idén bekerült a Red Bull pilótaprogramjába. Norris lett a második, Ralf Aron a harmadik, míg Habsburg három kerékkel még beért a negyedik pozícióban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: