Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat
Egyéb

Harcias hétvégéje volt Csucsunak

Harcias hétvégén van túl a GG RX Team Hungary versenyzője, Csucsu (Lukács Kornél) a Rallycross világbajnokság hockenheim-i futamán.
A pálya Csucsu és az egész csapat számára új volt, az egyetlen biztos pontot a kiválóan felkészített, és néhány fejlesztéssel is ellátott Kia Rio RX jelentette. Ez a versenyhétvége a megszokott menetrendekhez képest kicsit másképp alakult, pályára lépet a DTM mezőnye mellett, az Audi TT és a Porsche Kupák is.
 
2017-csucsu-2_hockenheim-wrx
 
A ralikrossz-mezőny számára csütörtökön gyalogos pályabejárásra volt lehetőség, amit az eső nehezített. Pénteken egy óra állt a csapatok rendelkezésére, hogy edzés keretében ismerkedjenek a pályával. 
Az első futamban hatalmas versenyt hozott, Csucsu Baumanisszal és Münichel állt a rajtvonalra. A magyar pilóta az első kanyar után már az élen volt, Baumanis a második kanyarban férfias küzdelemben Csucsu elé került, a lökés következtében pár pillanatig Münich is GG RX versenyzője előtt volt, de a magyar fiú hamar visszaelőzte, ezután már csak a megszerzett pozíciót kellett védeni. A futam végét Csucsu büntetéssel zárta, mert érintette a pálya szélét jelző gumifalakat, amiket a nap során többször áthelyeztek, így a második futamot a huszonkettedik helyről kezdte.
 
A második futamban Chicherit és Willks voltak az ellenfelei, a rajt utáni tülekedésben Csucsu a harmadik helyre szorult. Amikor a harmadik kanyarban Chicherit hagyott helyet féktávon, a magyar pilóta ezt kihasználta és biztosan őrizve a pozícióját második helyen intette le a kockás zászló. A futam során a Chicherittel való koccanásban az autó első futóműve megsérült. A verseny vezetősége vizsgálta Chicherit előzését, miközben Münich (akit csapattulajdonosként mostanában a WTCC-ből ismerhetünk) óvást adott be Csucsu ellen szabálytalan előzés miatt. Münich óvásának következményeként a magyar pilótát figyelmeztették, viszont Chicherit megelőzéséért, bár nem ítélték szabálytalannak harminc másodperc büntetést kapott. Egy ilyen mértékű büntetés a rövid rallycross futamokban szokatlan, hiszen ezzel megpecsételik a versenyző teljes hétvégéjét.
 
2017-csucsu-1_hockenheim-wrx
 
A harmadik futam rajtjához a kétszeres világbajnok Solberg és Csucsu mellett az a Bakkerud sorakozott fel, aki hasonlóan büntetést kapott. A rajt után Csucsu a második helyen volt, majd Bakkerud is megelőzte, a három kocsi folyamatosan szorosan együtt haladt. Sajnos vélhetően az előző napi ütközés miatt, a Kia Rio RX -ben eltört a féltengely és a lerepülő alkatrészek elvágták az ékszíjakat. A csapatnak 25 perc állt a rendelkezésére, hogy a depóba vontatott autó újra a rajtrácsra álltsa. Gigi Galli vezetésével a szerelők mindent megtettek, hogy az autó időben elkészüljön. A motor alapos átvizsgálására kevés volt az idő, de a többi sérülés kijavítása után Csucsu és a zöld Kia Rio ott ált a rajtvonalon. A rajt pillanatában azonban látni lehetett, hogy az autó erőtlen, Csucsu a motor megvédése miatt az első kör végén félre állt.
 
“ Izgalmas volt a hétvége, nagyokat csatáztam, a portugáliában meglévő különbségek csökkentek. Az biztos, hogy haladunk előre, a hétvége folyamán is több új alkatrészt ki tudtunk próbálni. 
Remélem egy hét múlva Belgiumból újabb pontokkal térek haza. Köszönöm a biztatást és nagyon jó volt a sok magyar zászlós szurkolót látni a lelátókon.” - nyilatkozta a Csucsu a verseny után.
 
A következő futam Belgiumban lesz, ahonnan Csucsu szép emlékeket őriz, hiszen tavaly, élete első Eb futamán a 4. helyen zárt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?