DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Üzent a világnak a lábait elvesztő Monger

Hálás a rajongóknak, a versenytársaknak, a mentőcsapatnak és az orvosoknak is, de leginkább testvérének, aki átsegítette élete legnehezebb napjain – Billy Monger első nyilatkozata balesete óta.

A múlt héten kétszeres amputáción áteső Billy Monger, aki számára több mint 750 ezer fontot gyűjtött össze a motorsport és rajongóinak nagy családja, s a világ legjobbjai is kinyilvánították felé együttérzésüket és támogatásukat, a közösségi médiában üzent mindazoknak, akik mellé álltak élete legnehezebb napjaiban:

Hatalmas köszönet mindannyiótoknak! Kedves szavaitok adtak erőt nekem és a családomnak, hogy átvészeljük ezt a hetet. A motorsport nagy családja, a rajongók és mindenki, aki támogatott engem, csodálatos és igazán lenyűgöző szeretetről és nagylelkűségről tett tanúbizonyságot.

Mit is mondhatnék a sportbíróknak, az ápolóknak, az orvosoknak, a légimentőknek és a doningtoni mentőcsapatnak, valamint a Queens’ Medical Centre minden alkalmazottjának? Nélkületek ma nem lennék itt! Örökre hálás leszek nektek azért, hogy megmentettétek az életemet.

A legnagyobb, igazi hőse ennek az esetnek mégis a testvérem, Bonny volt, aki erőt adott nekem ahhoz, hogy folytassam a harcot! Ezt megőrzöm most… és egész további életemben.

monger-3



Billy Monger másfél hete Doningtonban lelassuló versenytársa autójába rohant bele, aminek következtében térd alatt mindkét lábát amputálni kellett. Példátlan összefogást tanúsított a motorsport világa a 17 éves pilóta megsegítésére, aki a mesterséges kómából felébredve azonnal versenyzői karrierje folytatási lehetőségeivel kezdett foglalkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: