DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az F1-esek is támogatják Billy Mongert

Sajnálatos módon a tehetséges fiatal brit pilóta, Billy Monger nevét csak horrorisztikus balesete miatt ismerte meg a világ, melyben mindkét lábát elveszítette. Az F1-ből is sokan támogatják, Buttonnel az élen.

Sokkolta a motorsport világát a hír, miszerint a hétvégi doningtoni Formula–4-es hétvégén szörnyű balesetet szenvedő Billy Monger mindkét lábát amputálni kellett térd alatt, s jelenleg is mesterséges kómában tartják sérülései miatt. A 17 esztendős versenyző támogatására jótékonysági kezdeményezés indult, melynek célja legalább 260 ezer font összegyűjtése volt – ez kevesebb, mint fél nap alatt összejött, e sorok írásakor már 380 ezer felett jár a számláló, ami részben annak is köszönhető, hogy a Formula–1 nagy családja is beállt a kezdeményezés mögé.

monger



Számos pilóta, csapat, sportvezető és szakértő osztotta meg a linket, ahol adakozni lehet Monger számára, s emellett sokan üzentek is a versenyzőnek a Twitteren keresztül:

Jenson Button: Sziasztok, srácok. Versenyzőtársam, Billy Monger óriási múlt heti doningtoni balesete után sajnos Billy mindkét lábát amputálni kellett. A srác a segítségünkre szorul, szóval ha tudtok, kérlek segítsete. Én magam mindent meg fogok tenni azért, hogy segítsek rajta. Az adományokat a kezelésére és Billy terápiáira fordítják majd a közeli és a távoli jövőben, hogy hozzásegítsék őt a teljes, aktív élethez.

Mercedes: Gondolatainkban és imáinkban versenyzőtársunkkal, Billy Mongerrel és családjával vagyunk. Ha ma csak egy dolgot teszel, ez legyen az.

Johnny Herbert: Most láttam Billy Monger balesetét, s csak azt tudom mondani, hogy az élet egyetlen… Segítsünk mindannyian ennek a fiatal srácnak!

Sergio Perez: Segítsünk társunknak és családjának ebben a nehéz időben!

Force India: Billy Monger borzalmas balesete mindenkit megérintett a motorsportban. Segítsük ezt a fiatal versenyzőt, hogy megvívja harcát.

Jolyon Palmer: Sokkolt, és elkeserített, amit Billy Monger sérüléseiről hallottam. Álljunk mögé mindannyian!

Természetesen a versenyzők maguk is adakoztak, Jenson Button például 15 ezer fonttal járult hozzá a jótékonysági kezdeményezés céljaihoz az alábbi üzenet kíséretében: Fogadd be a családod és a barátaid szeretetét életed e nehéz szakaszában, gyógyulj meg hamar, haver… JB

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: