Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 15. vasárnap
Egyéb

Keszthelyi Vivien: Hét trófea és bajnoki cím

Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagja hét trófeát nyert és a magyar bajnoki címet is megszerezte az elmúlt hétvégén, a Közép-európai Zóna Kupa túraautós-sorozat Brnóban rendezett futamain, szenzációs eredményeinek értékét külön növeli, hogy pályafutása során először versenyzett a csehországi pályán.

A 15 éves pilóta a hétvége során kiemelkedő teljesítményt nyújtott a népes nemzetközi mezőnyben, versenyzésével és eredményeivel pedig nemcsak a magyar, hanem a külföldi szakemberek elismerését is kivívta.

vivien-keszthelyi-audi-sport-brno-160912-2

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja a hétvége során mindkét sprint (rövid távú) futamon győzött a magyar bajnoki és az abszolút értékelésben is, s ezeken a versenyeken a leggyorsabb kör is az övé volt, az endurance (hosszú távú) versenyen pedig kategóriájában első, abszolútban pedig második lett. Keszthelyi Vivien életében először állt rajthoz a brnói pályán, amely egy nagyon technikás, a versenyzőktől kiemelkedő koncentrációt igénylő aszfaltcsík, Közép-Európa talán egyik legnehezebb pályája.

A Team VRS fiatal magyar versenyzőjének már eddig is impozáns volt a mérlege, a mostani hétvége után pedig már 56 futamból 56 dobogós helyezésnél, ebből 21 győzelemnél jár. Brnóban eldőlt a magyar bajnoki cím sorsa is, Keszthelyi Vivien ugyanis a sorozat idei utolsó, október elején a Hungaroringen sorra kerülő versenyeinek eredményeitől függetlenül már biztosan a 2016-os év bajnoka.

vivien-keszthelyi-audi-sport-brno-160912-3

Az Audi Sport magyar tehetségének szenzációs brnói teljesítményével kapcsolatban azt is érdemes kiemelni, hogy a várakozásokon felül, még a GT3-as Porschékkal is felvette a versenyt annak ellenére, hogy az Audi TT Cup versenyautó lóerőben és súly-lóerő arányban is gyengébb mutatókkal rendelkezik.

Keszthelyi Vivien kiemelkedő eredményeihez elengedhetetlenül nagy szükség volt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) támogatására, mivel az MNASZ által kiadott külön engedélyre volt szükség ahhoz, hogy a 15 éves versenyző rajthoz állhasson ebben az évben a Közép-európai Zóna Kupa túraautós sorozatban.

vivien-keszthelyi-audi-sport-brno-160912-1

„Fantasztikus volt ez a hétvége, nagyon boldog vagyok, hogy ennyire kiválóan sikerült versenyeznem egy olyan pályán, amelyen korábban még soha nem jártam. Nagyon köszönöm a segítséget és a támogatást csapatom, a Team VRS tagjainak, a német Audi Sportnak, valamint annak a rengeteg szurkolónak, köztük külön a magyaroknak, akik erre a hétvégére is kilátogattak.”

Keszthelyi Vivien a héten többek között televíziós felkérésnek tesz eleget, majd a hétvégén már utazik Ausztriába, a Red Bull Ringre, ahol a következő akadémiai találkozón vesz részt. A fiatal pilóta Spielbergből utazik vissza Magyarországra, a DTM jövő hétvégén sorra kerülő versenyeire, így a szurkolók a Hungaroringen találkozhatnak vele személyesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?