DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

RoC: Vettel Kristensent legyőzve vált a Bajnokok Bajnokává

A négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel nyerte a Bajnokok Tornáját a kilencszeres Le Mans-i győztes Tom Kristensent legyőzve. Vettel mérlege mégsem volt hibátlan a mai nap, hiszen Coulthardot csak 2:1 arányban tudta legyőzni az elődöntőben, ezt leszámítva azonban kitűnő versenyzéssel vált életében először a Bajnokok Bajnokává.

A pénteki Nemzetek Kupája után magyar idő szerint 16 órakor folytatódott a Bajnokok Tornája az egyéni versenyekkel. A londoni Olimpiai Stadionban az angolok tegnap már örülhettek, hiszen a torna történetében először angol páros nyerte a Nemzetek Kupáját, név szerint Andy Priaulx és Jason Plato.

A tegnapi versenyekhez hasonlóan itt is kieséses rendszert alkalmaztak a szervezők, de a 20 induló miatt a nyolcaddöntő négy helyéért is meg kellett küzdenie a versenyzőknek. A továbbjutók Ryan Hunter-Reay, Bradley Philpot, Alex Buncombe és Andy Priaulx voltak.

Vettel_ROC_autó



A nyolcaddöntők első felében a Forma 1-es pilótáké volt a főszerep. Mindkét német, Vettel és Hülkenberg is legyőzte ellenfelét. Felipe Massa Jenson Button elleni második futama csupán két századon múlott, így Massa jutott tovább, David Coulthard pedig tegnapi csapattársa, Susie Wolff felett győzedelmeskedett a legjobb nyolc közé jutásért. Továbbjutó volt még Tom Kristensen, Jason Plato, Andy Priaulx és Alex Buncombe.

A negyeddöntők két német párbajával kezdődtek, amiből Sebastian Vettel került ki győztesen Hülkenberg hibáit kihasználva. A Coulthard-Massa páros szoros csatát vívott egymással, az első futamon 48 század, a másodikon pedig csupán négy század volt a különbség a két versenyző között mindkétszer a skót javára. A másik ágon Kristensen Plato ellenében győzedelmeskedett, az utolsó negyeddöntőben a két brit csatájából pedig Buncombe került ki győztesen.

Kristensen_ROC

Az első elődöntőben Coulthard és Vettel nézett farkasszemet egymással. Először a német nyert, de a második összecsapáson nagyon szoros csatában Coulthard győzött 13 század másodperccel. A döntő futamon Coulthard nem startolt a legjobban, ez elég is volt Vettelnek a győzelemhez, aki elsőként jutott a döntőbe. A másik párosunk Alex Buncombe és Tom Kristensen volt, amiből utóbbi a radikális autóval fél másodperccel majd egy rossz rajt ellenére is 26 századdal verve brit ellenfelét került Vettel mellé a döntőbe.

A döntőt a Radical SR3 RSX autóval kezdték a versenyzők, melynek az első futamát Sebastian Vettel fél másodperccel nyerte meg. A következő futamot a ROC autóval szerették volna lefutni, de gondok adódtak Kristensen autójával és olaj folyt a pályára. Így a KTM-re esett a választás, a dán versenyző a pálya egy szakaszán nekiment a falnak és sárga lapos figyelmeztetést kapott, de annyi időt vesztett ezzel a manőverrel, hogy Vettelnek könnyedén már csak célba kellett érnie. Így lett Sebastian Vettel 2015-ben pályafutása során először a Bajnokok Bajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: