DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Norbi egy 2. és egy 4. hellyel hangolt hazai versenyére

A vasárnap egy árnyalatnyival gyengébben sikerült Kiss Norbert számára a Kamion Európa-bajnokság csehországi állomásán a szombatnál, hiszen ezúttal „csak” második lett az első futamon...

Tegnapi első és negyedik helye után a vasárnapot is remekül kezdte Mostban a címvédő Kiss Norbert, hiszen megnyerte a bemelegítő edzést. Az időmérőn aztán Jochen Hahn fogást talált rajta, így a második helyről vághatott neki a kora délutáni első versenynek.

A 11 körös viadal nem hozott sok izgalmat: a német klasszis végig tartotta magát Norbi előtt, így ebben a sorrendben is értek be a célba. A dobogó alsó fokára Antonio Albacete állhatott fel, ám ami ennél sokkal fontosabb az összetett szempontjából, hogy hiába haladt sokáig negyedikként a hazai pályán szereplő Adam Lacko, az utolsó körben visszacsúszott a nyolcadik pozícióba, ezzel pedig rengeteg pontot veszített az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótájával szemben.

kiss_most_oxxo



Ennek köszönhetően azonban a cseh pilóta az élről vághatott neki a fordított rajtrácsos második futamnak, és senkitől sem zavartatva, nagy fölénnyel be is húzta a győzelmet. Persze Kiss Norbi sem hagyta magát a hetedik helyről indulva: a rajtnál feljött hatodiknak, majd ezt követően sem vett vissza, így végül egészen a negyedik pozícióig tört előre.

Ez pedig azt jelentette, hogy összességében 25 pontot szerzett Lacko 23 egységével szemben, vagyis 74-ről 76 pontra növelte az előnyét a bajnokság élén. A második futamon David Vrsecky mögött harmadikként záró Hahn azonban közeledett hozzá, ám a többszörös bajnok lemaradása is 99 egység a hungaroringi forduló előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: