DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Dunlop: Rekordok dőltek meg a TT-n

A Dunlop, melynek neve immár elválaszthatatlanul összefonódott az Isle of Man TT versennyel, ismét bizonyította, hogy a híres motorverseny történelmének legsikeresebb abroncsgyártója.

A Dunlop abroncsokkal induló versenyzők összesen tízszer állhattak fel a dobogóra azokban az osztályokban, melyekben indultak, és megnyerték a Superbike, a TT Zero és a legrangosabbnak számító Senior TT kategóriákat.

A 2015-ös versenyhetet Bruce Anstey azzal nyitotta, hogy tizedszerre is nyert az Isle of Man TT-n – a Padgetts Motorcycles Valvoline Racing csapatának versenyzője először lett bajnok az RST Superbike osztályban.

Isle_of_Man_TT_2015_TT_Zero_Race_015



A 2014-es Superbike versenyen a Dunlop KR106 és KR108 mintázat nélküli abroncsait használó Anstey az utolsó kört 212,913-as sebességgel száguldva 17 perc 6,682 másodperc alatt tette meg, amivel új rekordot állított fel a Mountain Course-on.

John McGuinness, az Isle of Man TT legendás versenyzője a baleset miatt újraindított 2015-ös Senior versenyben a második körben megdöntötte a körrekordot. Elképesztő, 213,562 km/h-s sebességét a közönség tapsviharral hálálta meg, mikor kiállt a box utcába.

McGuinness 23-szor nyert TT-t, és akárcsak a rekordot idáig tartó Mike Hailwood, immár ő is hét Senior TT győzelmet tudhat maga mögött. „Tényleg mindent megtettem, és nagyon felemelő volt, mikor a közönség ünnepelni kezdett a box utcában. Úgy éreztem magam, mint amikor először tettem meg egy kört 210 km/h-s sebességgel. A szerelőcsapatom kiválóan teljesített, és amikor megkezdtem a harmadik kört, a közönség szinte az egekbe repített!” – mondta McGuinness, majd hozzátette: „Volt néhány problémám vasárnap a Superbike versenyen, de mikor átbeszéltük ezeket a csapatommal, végül is csak annyi változtatást hajtottam végre a Hondámon, hogy az abroncsokat lecseréltettem arra, amivel Bruce Anstey nyerte a Superbike-ot, és ez jó döntésnek bizonyult.”

A TT Zero versenyben a Dunlop abroncsokkal versenyző McGuinness, Anstey és Lee Johnston megszerezte az első három helyet, McGuinness ráadásul az elektromos osztályban 191,960 km/h-s sebességet elérve új körrekordot állított fel.

„2015-ben újabb remek évet zártunk a TT-n” - nyilatkozta Mark Sears, a Dunlop motorkerékpárra gyártott termékek támogatásáért felelős vezetője. „Nincs ahhoz fogható, mint mikor az ember a Senior TT napján a nyertesek közt lehet, de idén még erre is rátett egy lapáttal, hogy láthattuk John McGuinnesst nyerni!”

„Az országúti abroncsok fejlesztéséhez nagyban hozzájárul részvételünk az Isle of Man TT versenyeken. Mivel a TT az abroncsgyártók számára is nyílt versenyt jelent, ez mindennél jobban ösztönzi az eddig is kirobbanóan teljesítő Dunlopot az innovációra és az új technológiák kifejlesztésére, ezek révén pedig termékeink javítására.”

„Az 1907-ben megrendezett legelső verseny óta mindig képviseltettük magunkat az Isle of Man TT versenyeken. Többek között ez a tapasztalat áll páratlan sikersorozatunk hátterében, és hogy olyan bajnokok képviselnek minket, mint John McGuinness.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: