DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula E: Prost a leggyorsabb, de Servia a pole-ban

A malajziai Putrajaya versenypályáján a sorozat fennállásának második versenyére készül a Formula E mezőnye. A magyar idő szerint hajnal 3-kor kezdődött időmérőn Nicolas Prost volt a leggyorsabb, aki azonban pekingi utolsó körös incidense miatt 10 hellyel hátrébbról rajtolhat, így a pole-pozíciót Oriol Servia örökölte meg tőle.

Servia mellől a Dragon Racing másik pilótája, Jerome D’Ambrosio indulhat az első sorból, míg a második sorba Sam Bird és Daniel Abt sorakozhat fel a rajtrácson. A 2-es csoportban Jarno Trulli volt a leggyorsabb, ő szerezte meg az 5. rajtkockát, megelőzve Karun Chandhokot és az 1-es csoportban piros zászlót okozó Nelson Piquet Jr-t, aki a 9-es kanyarban állt bele a falba. 

Rajta kívül is többen jártak így, és nyugodtan mondhatjuk a furcsa balesetek és bukások edzése volt ez a mostani. A 8. rajtkockát megkaparintó Nick Heidfeld is a falban kötött ki a végén, és a négy etapból három is előkerült valaki miatt a piros zászló, Ho Pin Tungon is a 9-es kanyar fogott ki, míg Jaime Alguersuari ugyanitt ütközött az előtte lassan mozgó Lucas di Grassival. Az ütközés után már egyik autó sem tért vissza a pályára, és mivel addig nem volt mértidejük, így ők ketten fogják elfoglalni az utolsó sort a magyar idő szerint reggel 7-kor kezdődő versenyen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: