DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Verstappen utolsó versenyén bukta az ezüstöt

A jövőre már az F1-ben szereplő Max Verstappen karrierje utolsó F3-as versenyén elveszítette a bajnoki ezüstéremért vívott csatát, de még így is jobban szerepelt a friss bajnok Oconnál.

Ki hitte volna a szezon elején, amikor a gokartozás világából megérkezett a Formula-3-ba, hogy a szezon végén ezt a mondatot írhatjuk majd az utolsó F3-as cikk leadjébe? Az év vitathatatlanul a két újonc versenyzőről szólt, a 33 versenyből ketten összeadva 19-et nyertek meg, Ocon kilencet, Verstappen pedig tízet, egyedül ők tudtak egy hétvégén triplázni (Verstappen kétszer egymás után), és nyártól egészen mostanáig úgy tűnt, hogy az övék lesz az összetett első két helye.

verstappen_ocon

Ocon, Verstappen és Fuoco


Ocon már az előző, imolai fordulóban bebiztosította bajnoki címét, így nyugodtan betlizhetett a szezonzárón, ahol három futam alatt mindössze 24 pontot szerzett, ami az egyik leggyengébb produkció volt a részéről idén. Verstappen az első futamot megnyerte ugyan, a másik kettőt viszont csak az 5. és a 6. helyen zárta, így a remek hétvégét teljesítő Tom Blomqvist végül kilenc ponttal megelőzte őt az összetettben.

A brit pilóta egy első és két harmadik helyet szerzett a Hockenheimringen, de így sem az övé volt a legerősebb produkcióm hiszen Lucas Auer mindhárom dobogós helyből begyűjtött egyet-egyet, s ő nyerte a szezon utolsó versenyét. Gerhard Berger unokaöccse ezzel egymás után másodszor lett negyedik az összetettben, jövőre valószínűleg már ő is más szériában folytatja ígéretes karrierjét.

f3_hock2

„Gyönyörű verseny volt, mindenáron nyerni akartam és ez sikerült is” – nyilatkozta Auer a verseny után. „A Tom Blomqvisttel szembeni előzés nem volt nehéz, úgy éreztem, hogy nem volt igazán agresszív, mivel az egyéni összetettre is figyelt. Nem sokkal később, miután megelőztem Tomot, az autóm harmadik fokozatban ragadt, de ekkor már ez nem jelentett nagy problémát. Remek érzés győzelemmel zárni a szezont, és ezzel megmutatni, micsoda lehetőség van bennünk.”

A bajnokság végeredménye:

1. Ocon Prema 478
2. Blomqvist Jagonya Ayam 420
3. Verstappen Van Amersfoort 411
4. Auer Mücke 365
5. Fuoco Prema 255
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: