Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 4. kedd

deAngelis

Amikor a statisztika nagyon félrevezet

Mindannyian ismerünk olyan F1-es pilótákat, akik kirívó tehetséggel bírtak, ám statisztikájuk középszerűnek mutatja őket. Gyűjtésünkben ilyen versenyzőket emeltünk ki. Ki érdemelné még meg?

részletek

Retro – A Lotus a futamra omlott össze

De Angelis és Senna a legendás csapat számára utoljára foglalta el az első sort Kanadában. Előnyük a futamon azonban néhány körön át tartott csak, és a dobogón már a Ferrarinak jutott a legjobb két hely.

részletek

Tragédiák utóhatása volt a törölt péntek

1986-ban egy F1-es pilóta meghalt a mentőhelikopter hiánya miatt, s Jules Bianchi tragédiája is elkerülhető lett volna, ha az FIA komolyabban veszi az időjárási fenyegetést – ezt a hibát többször nem szabad elkövetni.

részletek

De Angelist kiengedték a kórházból

Alig két és fél héttel a Motegiben elszenvedett súlyos balesete után kiengedték a kórházból Alex de Angelist. A San Marinó-i versenyzőt a múlt héten szállították haza Japánból.

részletek

Retro – Ecclestone-ék feltalálják a tankolást

Mindössze 0,050 másodperc előnnyel szerezte meg saját maga első és Colin Chapman utolsó F1-es győzelmét Elio de Angelis a versenyen, melyen a Brabham feltalálta a futam közbeni tankolást.

részletek

Amikor... a szarvasok is versenybe szálltak

Hosszú évtizedekre nyúlik vissza az F1-es Osztrák Nagydíj története: itt történt, hogy valaki balesettel "ünnepelte" győzelmét, de a Ferrari itt hányt fittyet két éven belül kétszer is a fair play-re. Tíz pillanat következik, amely mindig eszünkbe fog jutni a sógorok futamáról.

részletek
Olvastad már?