Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 22. szombat

Shadow

Retro – A 40 éves szűz

Mostani évfordulós cikkünk címe arról a versenyzőről szól, aki a tengerentúlon igazi legendának számít, a királykategóriába viszont 40. életévét taposó F1-szűzként érkezett meg – 1934. január 27-én született George Follmer.

részletek

Retro – Egy nagy karrier méltatlan vége

Május 11-én rendezték az 1975-ös Monacói Nagydíjat, mely Mr. Monaco, a Hercegség koronázatlan királyának utolsó itteni F1-es fellépése lett volna – de végül kénytelen volt a pálya széléről nézni az eseményeket.

részletek

Retro – A 39 éves újonc dobogója

Egy teljesen új csapat történetének második versenyén az elmúlt mintegy fél évszázad legidősebb újonca dobogóra állhatott – ám ez lett a sportautókkal komoly sikereket elérő pilóta egyetlen jó F1-es eredménye.

részletek

Méltán Elfeledve: Embassy of Death

Egy világbajnok pilóta-csapatfőnök, egy tehetős szponzor, a kor egyik legjobb motorja –az eredmények mégis elmaradtak. Ma az Embassy Hillre emlékezünk, a csapatra, melynek történetét vérrel írták.

részletek

Retro – Aki három csapatban is főnök volt

F1-es nagydíjon csupán hármon indult el, csapatfőnökként azonban több mint 20 évig maradt aktív Alan Rees, aki a March, Shadow és Arrows istállókat is vezette évekig, közülük kettőnek alapítója volt.

részletek

Retro - Gyógyír a tragédia után

Kétarcú szezonja volt 1977-ben a Shadow-csapatnak: év elején az F1 egyik legszörnyűbb balesetében elveszítették Tom Pryce-t, augusztus 14-én viszont első és egyetlen győzelmüket szerezték meg Ausztriában.

részletek
Olvastad már?