Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 4. péntek

FormulaStudent

F1-es Ferrari a Formula Student ellen

Újabb értelmetlen, de látványos összevetés: a FlashTV a 2018-as Ferrarit ezúttal egy Formula Student géppel eresztette össze: ezeket a formulaautókat egyetemisták építik, az éves versenyeken magyar csapatok is fel szoktak tűnni.

részletek

Formulaautó a gumibálák között

Ki ne akarna egy Formula Student autóval egy ilyen pályán csapatni? Kár, hogy ő már két perc után töri is a technikát...

részletek

A sebesség diadala: startol a Formula Student Hungary

A mai napon hetedik alkalommal bőgnek fel a motorok a Formula Student Hungary-nek otthont adó gönyűi versenypályán. Az egyetemisták rangos motorsport-versenyének főszponzora ez évben is az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

részletek

A Red Bull magyar mérnöke tesztelt Tökölön

Kling Sándor pár éve még a BME Formula Student csapatának pilótája volt, tavaly óta azonban már a Red Bull Racing munkatársaként az F1-ben dolgozik. Nemrég hazalátogatott, és visszatért a gyökereihez.

részletek

Gokartosból BME FRT-kapitány

Hat éves korában kapcsolatba került a négykerekűekkel, RC-modellekkel versenyzett, majd amint lehetett, a Formula Racing Teamhez csatlakozott – így lett az egyetemi versenycsapat első embere Boriszov Dániel.

részletek

Formula Student: Német csapat nyerte a formulaautók versenyét

Véget ért a Formula Student Hungary 2015. Legjobb magyarként a Széchenyi István Egyetem színeiben az Arrabona Racing Team végzett, az előzetes számítások alapján – 43 induló közül – a 11. helyen.

részletek

Formula Student Hungary az Audi Hungaria támogatásával

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. idén is főszponzora a Formula Student Hungary versenynek. A vállalat a győri SZEngine és Arrabona Racing Team mellett a budapesti BME Formula Racing Team-nek is főtámogatója. Az augusztus 20-tól 23-ig Gönyűn megrendezésre kerülő versenyen 44 csapat áll rajthoz, a szervezők 14 országból 1000 hallgatót várnak a megmérettetésre.

részletek

BME FRT: Összkerék és elektromos hajtás

A BME Formula Racing Team egyetemista diákokból álló csapata idén nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a közép- európai régióban az első, Európában a kilencedik csapat lehetnek, akik négy-kerékhajtású elektromos Formula Student versenyautót terveznek.

részletek

Papp Arnold: A gokartból a Ladán át a formulaautóig

Papp Arnoldnál változatosabb pályafutással kevesek büszkélkedhetnek a magyar autósportban. 2000-ben a gokartban tűnt fel csiszolatlan gyémántként, de az anyagiak ott és akkor megálljt parancsoltak neki. Később Ladával tért vissza, idén pedig már egy Formula Renault-val versenyzett a gyorsasági autós ob-n.

részletek

Magyar egyetemisták csodagépeit vezettük

A BME Formula Racing Team immár évről évre hagyományosan megrendezi év végi dzsemboriját, az ún. Fundrive-ot, melynek keretében támogatóik és a média képviselői vezethetik éppen aktuális és korábbi versenygépeiket. Idén a győri és a kecskeméti csapatot is meghívták a rendezvényre, így tovább nőtt a megszerezhető tudás- és élményadag.

részletek
Olvastad már?