DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

A sebesség diadala: startol a Formula Student Hungary

A mai napon hetedik alkalommal bőgnek fel a motorok a Formula Student Hungary-nek otthont adó gönyűi versenypályán. Az egyetemisták rangos motorsport-versenyének főszponzora ez évben is az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

A két győri csapat, az Arrabona Racing Team és a SZEngine idén a csehországi Formula Student versenyen 10., míg a Hockenheim-ben megrendezett Formula Student Germany-n 17. helyezést ért el összetettben az induló 73 csapat közül

A lassúság idén sem pálya: a 44 helyre – 30 belső égésű motorral hajtott jármű és 14 villamos hajtású autó – 114 csapat igyekezett jelentkezni, így mindössze két másodperc alatt telt be a nyílt regisztrációs lista. A versenyen végül 16 ország hallgatói csapatai mérik össze tudásukat. Magyarországot többek között a győri Arrabona Racing Team és a budapesti BME Formula Racing Team képviseli. Az Arrabona Racing Team idei járművének egyik legfontosabb különlegessége, hogy versenyautójuk motorját a szintén győri SZEngine versenymotor-tervező csapat tervezte és építette.

formula_student



A budapesti BME Formula Racing Team az idei évben a Német Villamosmérnök Egyesület (VDE) meghívásos versenyén, az E-Race-en 1. helyezést ért el, a silverstone-i Formula Student-en a 8. helyen végzett összetettben.

Az Audi Hungaria több éve főszponzora a két győri és a fővárosi teamnek, ez idő óta számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként a győri motor- és járműgyártó vállalat. A nyár folyamán 24 SZEngine és 22 Arrabona Racing Team-es hallgató végzi csapattevékenységét Audis gyakornokként.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet és az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára. 2015-ben a vállalatnál 2 022 520 motor és 160 206 jármű készült. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. A motorgyártás és járműszerelde 2013-ban Győrben teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővült: présüzem, karosszériaüzem, lakkozó, járműszerelde épült. A vállalat több mint 900 millió eurót fordított az új járműgyártásba és 3 000 új munkahelyet hozott létre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: