DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 21. kedd

Farina

Első szezonos győztesek

A Formula-1 világában nem gyakori, hogy valaki már pályafutása első szezonjában futamot nyerjen. Ennek ugyanis feltétele a versenyképes autó is, ami kezdőként ritkán adatik meg.

részletek

Retro – Először aratott a halál az F1-ben

Az F1 legszörnyűbb tragédiájaként egyeseknek az 1961-es monzai tömegkatasztrófa, míg másoknak az imolai fekete hétvége jut eszébe – az első halálfutam borzalmai viszont jóval kevésbé ismertek.

részletek

Retro – Az első Ferrari-győzelem Monzában

Az olasz pálya és a Ferrari istálló neve egyet jelent, amióta F1 az F1: a skarlátvörös alakulat pilótái 18 alkalommal győztek a tifosi előtt. Először 1951-ben, egy legenda jóvoltából.

részletek

Retro - Az utolsó összecsapás a háború előtt

Hiába Giuseppe Farina erőn felüli teljesítménye, a német elnyomás egyre drasztikusabbá vált a versenypályákon - a legjobb csapatok és pilóták a világháború előtt utoljára csaptak össze 1939-ben ezen a napon.

részletek

Retro – Ezen a napon kezdődött el minden

1950. május 13-a az autóversenyzés történetének egyik legfontosabb napja volt: ekkor rendezték az első F1-es világbajnoki futamot. Szombaton, thai versenyzővel, királyi közönséggel, nyúlgázolással.

részletek

Retro – Amikor csak ketten bírták a végéig

1955-ben ezen a napon rendezték az F1-es világbajnokság nyitányát, az Argentin Nagydíjat, bár a verseny bizonyos szempontból sokkal inkább hasonlított a Le Mans-i 24 órásra, mint egy formaautós futamra.

részletek

Retro – Giuseppe Farina: első az elsők között

Az F1 első világbajnoka balesetekkel tarkított karrierjét túlélte, de a sors furcsa fintoraként közúti balesetben vesztette életét. Születése évfordulóján a torinói 'Dottore' karrierjére emlékezünk.

részletek

Retro – Először avat bajnokot a Formula-1

Ma van az évfordulója annak, hogy 1950-ben véget ért az első Formula-1-es világbajnokság, méghozzá épp azon a helyszínen, ahol a száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén vendégeskedik.

részletek