Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 26. péntek

AutósÉrdekesség

Bemutatták a világ első repülő versenyautóját

Ha már a levegőben van, akkor hívhatnák versenyrepülőnek is, de a fejlesztő, az Airspeeder ragaszkodik a versenyautó megnevezéshez. A tervek nagyratörőek: szeretnének a közeljövőben bajnokságot is rendezni ilyen ember által vezetett gépek számára.

részletek

Ajtónyitás kalapács segítségével

Télidőben, ha kint parkolunk, könnyen megtörténhet, hogy befagy járművünk ajtaja. Az iowai férfi egy nem túl kifinomult, de hatékony módon küszöbölte ki a problémát.

részletek

Ez lesz a vége: Tűzijáték egy autóban

Egy YouTube-csatorna készítői feláldoztak egy autót, hogy kiderüljön: mi történik, ha tűzijátékokat robbantanak fel az utastérben? Az eredmény magáért beszél.

részletek

Így szerzi be a karácsonyfának valót a Lamborghini

Gyakran merül fel az aggály a sportautók kapcsán, hogy akkora motorerővel rendelkeznek, ami már kiaknázhatatlan a közutak sebességkorlátjai mellett. Egy fenyőerdőben azonban már egészen más a leányzó - és a fa - fekvése.

részletek

Majdnem tragédiát okozott a járdán rövidítő autós Soroksáron

„Megdöbbentő” címmel töltötték fel Soroksár Facebook-oldalára az alábbi videót, és a jelző nem túlzás. A dugóban rekedt Mercedes a járdán rövidítette le az utat, ráadásul tette ezt közveszélyesen.

részletek

Milyen pezsgővel mossuk Lamborghininket?

Ez az égető kérdés merült fel a Svájcban élő román milliomoscsemetével, aki a TikTokon végezte el tesztjét: Moët Chandon és Cristal pezsgővel is meglocsolta a Lamborghini kerekét. Igaz, mint egy Paul Verhoeven-filmnek, videójának is nyitott a befejezése: nem derül ki, melyik márka a nyerő.

részletek

Három luxusautó bánta az elszabott parkolást

Meredek lejtőn nem egyszerű manőverezni, de a Porsche Taycan tulajdonosa ennek fényében is magasra járatta a bénázást. Talán rossz pedálra lépett, mindenesetre a szomszédban parkoló SUV-t és BMW-t is sikerült leamortizálnia sajátja mellett.

részletek

Az autó összelapult, a gazdája megúszta

Oroszországban történt: a férfi az autóját tisztogatta a ráfagyott jégtől, mikor azt vette észre, hogy kisebb betondarabok potyognak fentről. Ez volt az egygyermekes apa szerencséje, felnézett, majd azonnal rohanni kezdett. Egy kéttonnás betontömb zuhant le, ami teljesen megsemmisítette az autót, de tragédia szerencsére nem történt.

részletek

Szemben az árral az M1-esen és Csepelen

Két videó arról, amikor a figyelmetlenség nagyon nagy bajt is okozhat: az első felvételen az M1-re hajtanak fel a tilos jelzés ellenére, a második felében Csepelen nézi el egy autós a sávokat.

részletek

Amikor a rendőr orra előtt mész át a piroson

Egy egész komoly válogatás a Baleset-megelőzés Facebook-csoporttól, feltűntetve a büntetési tételeket is. Nem is olyan ritkaság, hogy közvetlenül a rendőrautó előtt haladva követnek el szabálytalanságot az autósok.

részletek

Beleszédülsz: Kubica pályanapra ment a Nordschleifére

Az elmúlt két hétvégén a DTM-nek a Nürburgringen volt versenye, a sorozatban szereplő Robert Kubica pedig gondolt egyet, és kibérelt egy BMW M4-et, hogy kipróbálja a pálya legendás, több mint 20 kilométeres vonalvezetését. Az előírások alapján Kubica mellé egy instruktort kellett beültetni, de ahogy sejthető, Misha Charoudin nem sok tanácsot adott a lengyelnek, viszont elkészítette a videót, melyet már 300 ezren láttak.

részletek

Jön az átlagsebesség-mérés Magyarországon?

Magyarországon is megérett a helyzet arra, hogy a pontszerű sebességmérést felváltsa az átlagsebesség mérése - mondta az InfoRádiónak Sándor Zsolt közlekedésmérnök, aki hozzátette, hogy bizonyos jogszabályok ezt már lehetővé is tennék.

részletek
Olvastad már?